For med sine rundt 400 000 innbyggere har Las Palmas de Gran Canaria mange av storbyens attributter, ikke minst et uteliv som tåler sammenligning med det du finner i de langt større spanske metropolene Barcelona og Madrid.

Lenge sto mange av hotellene i den kanariske charterturismens vugge tomme. Den tiden er nå forbi. En betydelig oppgradering av mange av dem har gjort underverker, og på mange måter skapt en renessanse for Kanariøyene som reisemål.

I tillegg har det skjedd mye på matfronten. Noen drister seg til å sammenligne Las Palmas med Spanias kulinariske hovedstad San Sebastian.

Nettopp på grunn av størrelsen og status som øyhovedstad finner du mange andre fine attraksjoner her. Særlig verdt å nevne er gamlebyen (Vegueta), Museu Canario – med Kanariøyenes største samling gjenstander knyttet til urfolkets (guanchene) historie, Santa Ana-katedralen påbegynt i 1497 samt karnevalet i februar.

I byens storstue – Alfredo Kraus Auditorium – er det flotte konserter hele året, alt fra musikaler til pop, jazz og klassisk.

Gågaten Calle Mayor de Triana og smågatene rundt er også fint for dem som er på jakt etter kjente og ukjente merkeklær og sko.

Du finner i tillegg flere motebutikker i handlegaten Mesa y Lopez. De tre kjøpesentrene El Mulle, Las Arenas (det største) og El Corte Ingles i Mesa y Lopez er det mange som sverger til.

SHOPPINGBY: Det er flust med gode små og store butikker i sentrum av Las Palmas.