Det er en undersøkelse av Kantar SIFO i regi av Ticket som viser at mange skal til den den spanske kystbyen nå.

Holder stand

Alicante tiltrekker seg mange norske påsketurister, og reisebestillingene til Alicante har økt med hele 264 prosent sammenlignet med den siste påskeferien før pandemien. 

Den gang var det Bangkok som inntok førsteplassen, men i år har dette klassiske reisemålet falt til andreplass på topplisten. 

Andre storbyer som Amsterdam, New York og Istanbul er helt borte fra årets toppliste for å gi plass til de nye reisemålene nordmenn nå foretrekker å besøke.

– Vi har mange kalde og mørke måneder bak oss i år, og sommeren er fortsatt et stykke unna. Da ønsker mange av oss å benytte anledningen til å fylle på energilagrene med en utenlandsreise, sier markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen.

Noen få storbyer holder stand som reisemål, deriblant London, som er mange nordmenns favorittstorby. Den klatrer fra niende til fjerdeplass på Kantars liste.

Koselig by

Mange er ute etter sol og bad, og alltid like populære Gran Canaria er en klar favoritt fnår det gjelder strandferie.

– Gran Canaria er et av våre mest populære reisemål i vinterhalvåret, og har vært det lenge. Øya er kjent for fine strender, men har også blitt et populært reisemål for mer eventyrlystne reisende, sier Ellen Wolff Andresen.

For Wolff Andresen er det ikke overraskende at Alicante nå ligger på topp. For byen og området rundt har ikke bare en behagelig gjennomsnittstemperatur på 20 grader i april.

– Den har også koselige gater, vakker arkitektur, for ikke å snakke om det vakre Castillo de Santa Bárbara, som tiltrekker seg besøkende hele året, sier Ellen Wolff Andresen.

De mest populære reisemålene i påsken (plasseringen i 2019 i parentes)

Alicante (7), Bangkok (1), London (8), Gran Canaria (2), Malaga (NY), Mallorca (NY), Roma (NY), Barcelona (4), Paris (6) og Nice (NY)