Innerst i Helnæs Bugt på øya Fyn – en time i bil vest for København – ligger Falsled Kro. Utvendig føyer bygningen i den lille landsbyen Millinge seg så naturlig inn i landskapet at du lett kjører forbi – om du ikke følger med. 

Denne reportasjen stor første gang på trykk i Kapital Reise!

Først innenfor de tilårskomne veggene skjønner du hvorfor nettopp dette stedet høster lovord langt utenfor Danmarks grenser.

Stor verdighet

Hovedhuset med strå på taket hadde servert dansk tradisjonsmat i mer enn 500 år da franskmannen Jean-Louis Lieffroy fant veien hit – via Sveits og sågar Norge. To år tidligere – i 1969 – hadde ekteparet Sven og Lene Grønlykke kjøpt Falsled og bestemt seg for å ruste opp stedet til noe mer enn et landsens stoppested på veien til eller fra København

De fikk Lieffroy med på laget, en mann som gikk til oppgaven med ekteparets store iver og en tydelig visjon i bånn: Å skape et sted ulikt alle andre. 

Nøkkelen var det gode måltid. Ved å pare det franske kjøkken med dansk bondekost skapte han en kvalitet som var hinsides det som ble servert på andre «skysstasjoner».