På 1800-tallet var Louise Nimb Danmarks mest feirede kokke og restauratør. Hennes kokebok «Fru Nimbs Kogbog» ble en milepæl i dansk cuisine, ikke ulikt det vår egen Henriette Schønberg Erken ble i 1914.

Landskjent

Nimb var det beste Danmark hadde å oppvise på matfronten. Hotellet med samme navn har i vår tid tatt mål av seg å gjøre det samme. Ifølge flere utenlandske medier er Nimb som et destillat av «hygge» – fenomenet store deler av verden nå forbinder med Danmark.

Det lekre «town house»-hotellet ligger innenfor Tivoli, det feirede parkområdet som etter åpningen i 1843 ble et forbilde for senere fornøyelsesparker verden over med sin kombinasjon av parkmiljø, konsertsaler, restauranter, karuseller og alt det andre som hører slike steder til.

Da Tivoli ble utvidet i 1909 ble det også gjort plass til en gourmet-restaurant, knyttet til det nybyggede maurisk-inspirerte palasset «Bazaar». Forpakterne var Vilhelm og Louise Nimb, som allerede da var etablert blant den danske hovedstadens ledende restauratører.

Det tok ikke lang tid før Nimb – mye takket være Louise og hennes to døtre Henriete og Serina – ble Danmarks ledende spisested. I 1920-årenes København holdt det unge, festglade borgerskapet til på Nimb, og i tiåret før Andre verdenskrig gjorde Statsradiofonien Nimb landskjent takket være sendinger med dansemusikk derfra.

Illusjonen av et hjem

Det var likevel ikke før i 2008 at Nimb Hotel slo opp dørene etter en omfattende renovering og nå kunne tilby både overnatting, restauranter, bar og konferanserom.

Hotell-delen er helt fenomenal, og i 2015 ble Nimb ikke helt uventet kåret til «Årets hotell» blant 520 hoteller i 82 land i nettverket Small Luxury Hotels of the World. Det har siden strømmet på med utmerkelser for dette enestående, femstjerners hotellet med 38 værelser inklusive 21 suiter og hele syv gourmet-restauranter.

Siden renoveringen i 2008 har også Danmarks første takbasseng kommet til.

Hotellets nordiske design kompletteres med utsøkte antikviteter og klassisk kunst. Stilige tregulv leder deg til overdådige suiter utstyrt med sorte lakkdører og peiser. 

Flere av balkongene med utsikt over den overdådige hagen inne i Tivoli er romslige nok til å være vertskap for private middager, og badekarene inkluderer badeprodukter fra det danske livsstilsmerket Meraki. Har er det mange detaljer for den som leter.

Hver suite er unikt innredet, som gir illusjonen av et privat hjem. Det som en gang var palassets ballsal er nå Nimb Bar, et storslått rom opplyst av krystallkroner og på litt kjøligere dager en to meter høy peis med knitrende bjørkeved. 

LEILIGHET: Rommene er stillige, med lekre farger og mange, utsøkte detaljer.

En klasse for seg

På det nydelige flygelet sørges det for musikalsk akkompagnement til Nimbs månedlige ettermiddagste, der det blant annet serveres trøfler, kaviar og sjampanje – selvsagt av typen Dom Perignon. 

En av de mange andre gledene ved  Nimb er muligheten til å spasere gjennom i Tivoli. Alle hotellgjester får gratis tilgang til fornøyelsesparken samt restaurantene, som inkluderer Gemyse, som ligger der Nimb-familiens originale spisested i sin tid lå. Gemyse er som en urban hage i hjertet av Tivoli, og fokuserer på vegetabilsk gastronomi ved kun å bruke økologiske og sesongbaserte råvarer. 

En ny kafé kalt Creme by Nimb spesialiserer seg på de deiligste bakevarer.

På sommerkvelder arrangerer Nimb en serie arrangementer på Nimb Roof, som inkluderer sjømatgrill, konserter og DJ-er. Tivoli Food Hall i Tivoli Corner-bygningen har i tillegg mer enn et dusin spisesteder.

Tivoli Corner ble for øvrig tildelt en amerikansk arkitekturpris i 2018 og huser også Nimb Wellness, en helseklubb med hamam, behandlingsrom og treningsstudio.

Nimb har ellers en limousin-service for den som ønsker en avstikker ut av byen, eller bare transport til flyplassen

Til syvende og sist handler Nimb om underspilt luksus og gode vibrasjoner, fremmet gjennom de små detaljene på rommene, under frokosten og i den mektige – og samtidig koselige –  baren. 

Nimb Hotel er rett og slett i en klasse for seg. ©