Vaktene krever bedring av arbeidsvilkår og høyere lønn som ble avtalt i fjor, tiltak som fortsatt ikke er satt i verk.

Utilstrekkelige ressurser

Ifølge sekretæren for unionen av badevakter, Julián Delgado, vil hele staben, som er rundt 45 personer i lavsesongen og 60 i høysesongen, forlate strendene i kommunen. Strendene blir da uten tilsyn inntil forpliktelsene som ble gitt sommeren 2022 er oppfylt.

Ifølge badevaktenes representant er «alle ingen av avtalene som ble inngått for et år siden oppfylt, og det er ikke iverksatt tiltak for å forbedre tjenesten» som avtalt.

LES MER: På Mallorcas ukjente stier!

Delgado sier til avisen Majorca Daily Bulletin at myndighetene ble advart at sesongen ville åpne «uten tilstrekkelig infrastruktur og ressurser».

Seks strender berørt

Deler av kritikken går ut på at noen av de 13 vakttårnene på Palma-kysten «ikke er i god stand», og at et par av dem til og med mangler trapper.

Delgado stiller seg også kritisk til tilstanden ved flere av byens sykestuer, hvor det er mangel på utstyr.

Målet er å fortsette streiken inntil badevaktene oppnår de lovede forbedringene. Det eneste alternativet til å avbryte streiken er, ifølge fagforeningen, at forbedringene skjer umiddelbart. Hvis ikke vil kommunens seks strender – Playa de Palma, Cala Estancia, Ciutat Jardí, Portixol, Can Pere Antoni og Cala Major – forbli ubetjente. ©