Julia Kemper klarer ikke å fri seg fra Lisboa. Selv da hun overtok familiegodset Quinta do Cruzeiro i vindistriktet Dão, to-tre timer i bil unna, var byens dragning for sterk for henne.

I tillegg er advokaten og vinmakeren praktisk anlagt, selv om hun umiddelbart ikke virker slik. Den sjarmerende og energiske kvinnen snakker på inn og utpust, og aller helst om det som ligger hennes hjerte nærmest: De strålende vinene fra gården hun tidvis oppholder seg på.

Vi møtes i Julia Kemper Wines’ showrom – eller «ambassade» som hun kaller det – i hjertet av Bairro Alto, «den høye bydelen» der mange – både besøkende og innbyggere – gjerne ender opp når dagen går mot kveld.

– Jeg er jo egentlig byjente, sier vinmakeren og skjenker raust i glasset fra flasken som bærer hennes navn.

Vinen lager hun på landet, men det er i byen den som henne kommer til sin rett.

Ute av syne…

Bygården der vi møtes har ikke noe navn eller nummer. Ei heller noe skilt som vitner om aktiviteter innenfor. Fasaden er hvit og glattskurt, men lite annet som hinter om hva som befinner seg i byggets indre.

– De som blir invitert finner frem uansett, mener Julia med et hemmelighetsfullt lite smil.

Stedet hun inviterer kunder og andre grupper til ligger høyt oppe i Bairro Alto, den gamle bydelen skapt på den tiden Portugal vokste frem som en av verdens mektigste nasjoner – takket være landets uredde eventyrere som Henrik Sjøfareren og Vasco da Gama.