Terskelen for å tilbringe livets solnedgang er lavere, men flere nøkkelfaktorer må passe inn i planene for de som velger sitt nye hjemland.

Rikelig med sol

Det amerikanske selskapet Moving to Spain har analysert en rekke faktorer, inkludert innbyggerne i de enkelte landene, forventet levealder, levekostnader, utfordringer knyttet til visum, helsehjelp, antallet strender, årlige soltimer og rangering på den globale fredsindeksen.

Deretter gis landet en poengsum fra én til ti (høyest). Alle på topp ti ligger i Europa, og øverst ligger Portugal, med en vinnerscore på 7,81.

LES MER: En sang om Lisboa!

– Portugal er et trygt land, med en høy prosentandel av befolkningen på 65 år og oppover. Det byr på rikelig med solskinn, strender av god kvalitet, samt lave levekostnader, skriver Moving to Spain i kommentaren til vurderingen.

Topp 10

– Portugal er også kjent for sin vin – og portvin, og har spektakulære golfbaner samt fantastisk natur.

I det hele tatt er det snakk om en komplett pakke. På plassene etter Portugal kommer Spania på andreplass, med en score på 7,31. Det er takket være sin høye forventede levetid og gode helsetjenester. 

Italia, Hellas og Bulgaria er alle inne på topp fem. Deretter følger Frankrike, Slovenia, Kroatia, Malta (som rangerte høyest for de fleste solskinnsdager) og Irland kom på topp 10. 

Se hele oversikten til Moving to Spain HER! ©