Det inkluderte et kull med ti dager gamle valper, melder nyhetstjenesten AFP. Det er ikke uvanlig å finne hundekjøtt til salgs på åpne markeder, men det blir sjeldnere. Det er nemlig en holdningsendring på gang. Særlig i de vietnamesiske byene, der stadig flere har hunder som kjæledegger.

Slutter med slakting

Hvert år blir rundt fem millioner hunder i Vietnam avlivet for kjøttproduksjon årlig. Bare Kina slakter flere. Gammel overtro er blant årsakene til at mange fortsatt sverge til hundekjøtt, som å fjerne.

Andre igjen anser hundekjøtt som en delikatesse.

LES MER: Fengslet av Hanoi!

De siste syv årene har Kieu Viet Hung drevet hundeslakteriet de siste sju årene, men nylig overleverte han 44 hunder til en kennel. De skal ta seg av dyrene og prøve å finne nye hjem til dem.

PÅ MARKEDET: Fortsatt er dette lovlig i Vietnam.

– Da jeg pleide å drepe dem, syntes jeg synd på dem, sier Hung til AFP, som besøkte gården hans i byen Thai Nguyen, nord for Hanoi.

Over til skrapmetall

De siste sju årene har han slaktet opptil 20 000 hunder. De fleste av dem ble solgt til ham av familier på landsbygda som avlet valper for å få en ekstrainntekt.

Handelsmenn leverte rundt 50 valper hver eller annenhver måned til Hungs slakteri. Der ble de holdt fanget i skitne bur, fetet opp over flere uker eller måneder og deretter avlivet, ifølge Humane Society International (HSI), en av flere veldedige organisasjoner som jobber for å få slutt på handelen med hundekjøtt i Vietnam.

Hung har nå lagt ned slakteriet og i stedet gått over til å selge skrapmetall og gjødsel.

Oppfordrer til stopp

De fleste hundene som blir drept for kjøttproduksjon i Vietnam er stjålne kjæledyr eller gatehunder som blir tatt ved hjelp av forgiftet lokkemat, smertefulle elektrosjokkvåpen eller importert fra naboland som Kambodsja, sier HSI.

– Selv om regjeringen har tatt noen tiltak, som å øke straffene for dem som stjeler kjæledyr, vet vi at det fortsatt er et stort problem med manglende håndheving av loven, sier Lola Webber i HSI til AFP.

Myndighetene i storbyene Hanoi og Ho Chi Minh-byen – tidligere SAigon – har oppfordret folk til å slutte å spise hundekjøtt, men handelen fortsetter ennå.

En sjåfør i Ho Chi Minh-byen kjørte i oktober bilen sin inn i en motorsykkel med to menn som bar en pose med stjålne hunder, ifølge statlige medier. ©