Reisene går til de greske øyene, ikke ulikt det både Costa Cruises og MSC har gjorde fra sine hjemmehavner i Italia i fjor sommer

RCIs nyeste skip, Odyssey of the Seas, skal sjøsette fra nærliggende Haifa i Israel i mai, og søster-rederiet Celebrity Cruises lanserer sitt nyeste fartøy Celebrity Apex i Athen, med seilinger fra 19. juni til de greske øyer.

NY HJEMMEHAVN: The Jewel of the Seas skal seilte ut fra Limassol.

HER kan du lese om cruisene fra Israel!

Begge rederiene lanserer også cruise fra karibiske havner i juni. Royal Caribbean arrangerer seilaser ut fra Bermuda i sommer, og har også seilt ut fra Singapore med Quantum of the Seas siden desember.

– Vi er svært fornøyd med at Royal Caribbean skal kalle Limassol for hjemmehavn, for første gang noensinne, sier Savvas Perdios, vise-turistminister på Kypros, i en uttalelse. 

– Dette har vært en ambisjon i mange år, og vi er begeistret over at endelig denne drømmen har blitt oppfylt.

Les mer om Kypros HER!

Cruisene, som åpnes for bestilling 7. april,  er neppe aktuelle for norske reisende, av praktiske grunner. De er blant annet kun tilgjengelig for fullvaksinerte voksne og de under 18 år med negative testresultater. Israel har snart fullvaksinert sin befolkning, og er en åpenbar målgruppe for cruise-aktørene.

Syvdagers-cruisene går fra Limassol fra 10. juli og anløper Athen, Rhodos, Kreta, Mykonos og Santorini. ©