Den amerikanske cruise-giganten annonserte nylig at de tilbyr cruise-seilaser ut fra Israel i mai. Det har trolig sammenheng med landets rekordraske vaksinasjons-program. 

Israel-debut

Halve befolkningen er om kort tid vaksinert, og mye tyder på at all vaksinering vil være gjennomført når dagen for første seilas opprinner.

Det er snakk om tre- og syv-netters seilinger med avgang fra Haifa i Israel til de greske øyer og Kypros. Sistnevnte og Hellas er begge land som er svært avhengig av reiseliv, og der det er inngått bilaterale turisme-avtaler som skal gjøre det mulig for israelerne å kunne reise i bobler mellom landene.

Les mer om det HER!

De nye seilasene er med andre ord kun åpne for israelske statsborgere som bor i Israel og som er vaksinert.

Både gjester og besetnings-medlemmer over 16 år må være full ut vaksinert mot covid-19. Royal Caribbean sier flere detaljer om ytterligere helse- og sikkerhetstiltak som skal implementeres blir kunngjort på et senere tidspunkt.

– Vi er glade for å debutere I Israel med vårt nyeste og mest innovative skip, Odyssey of the Seas, sier toppsjef Michael Bayley i Royal Caribbean International.

Mange muligheter

Ifølge ham utgjør Israel en mulighet det amerikanske (og delvis norsk)eide rederiet har vurdert i lengre tid.

Royal Caribbeans kunngjøring om Odyssey-seilingen ut fra Israel kommer en uke etter at rederiets ledelse hintet om en oppstart utenfor USA. Der har myndighetene pålagt rederiene såpass store krav i forhold til en oppstart at de fleste cruisene er skutt ut i tid.

Ifølge Royal Caribbean er den nåværende situasjonen i Europa også usikker. Israel er et unntak, der Corona-tiltakene og et aggressivt vaksinasjons-program gjøre landet «godt posisjonert til å gjenoppta cruisedrift».

Royals finansdirektør Jason Liberty sa nylig i et telefonmøte med investorer at rederiet jobber med regjeringer over hele verden om å åpne opp igjen.

– Vi er i samtaler med forskjellige regjeringer – Australia, Kina, Europa og andre land – for å lodde hvordan de ligger an med med vaksiner og andre tiltak, sier Liberty.

– Vi ser mange muligheter som begynner å åpne seg globalt i forhold til Corona, og at andre skip enn det som blant annet nå seiler ut fra Singapore snart skal kunne seile utenfor USA, sier han.

Således vil åpningen i Israel kunne danne modell for videre utrulling av seilaser i månedene fremover. ©