De tre vil droppe helt vaksinasjonskravene, som de første cruiserederiene i USA. Endringene for alle de tre cruiserederiene – som er en del av Norwegian Cruise Line Holdings – trer i kraft 3. september.

Dropper kravene

Opprinnelig var kravet fra Norwegian Cruise Line at alle passasjerer skulle vaksineres, og tillot deretter uvaksinerte barn under fem år å seile. Neste måned vil cruiserederiet likevel ønske uvaksinerte gjester velkommen ombord, men de som er 12 år og eldre må fremdeles vise bevis på en medisinsk overvåket negativ PCR-test eller hurtigtest tatt innen 72 timer før ombordstigning.

– Dette bringer oss på linje med resten av samfunnet, som har lært å tilpasse seg og leve med COVID-19. Dette vil også gjøre det enklere for våre gjester, sier rederiets toppsjef Frank Del Rio i en kommentar.

Han understreker at rederiet vil fortsette sitt SailSAFE-program, som blant annet skal demme opp for eventuelle utbrudd.

Stadig flere cruiserederier dropper de fleste av reglene knyttet til COVID-19. Fortsatt gjelder ulike smitte-protokoller, avhengig av landet skipet befinner seg i. På Bahamas, for eksempel, vil alle uvaksinerte reisende over to år fortsatt være pålagt å vise bevis på en negativ test eller på at de har fått covid-19 og blitt friske. 

Areisende 12 år og eldre på cruise til Canada må vaksineres og testes, ifølge Norwegian.

Kuttet publisering

Regent Seven Seas dropper også vaksinasjonskravet, som tidligere krevde at alle gjester var ferdig vaksinert før de kunne seile. Fra og med neste måned vil uvaksinerte reisende få lov til å gå om bord hvis de viser bevis på en negativ PCR- eller antigentest tatt innen tre dager før reisen, ifølge cruiserederiet.

På samme måte vil Oceania Cruises eliminere testing for vaksinerte reisende neste måned og ønske uvaksinerte passasjerer velkommen – om de har bevis på en negativ PCR- eller antigentest tatt innen 72 timer før ombordstigning.

Uvaksinerte reisende 11 år og yngre vil bli unntatt fra testing.

Les om Oasen på havet HER!

Protokoll-endringene reflekterer en større trend der flere cruiserederier lemper på testreglene. Denne måneden har Carnival Cruise Line, MSC Cruises og Royal Caribbean droppet testreglene for vaksinerte passasjerer på kortere reiser. I tillegg eliminerte både rederiet Jimmy Buffetts Margaritaville at Sea og Virgin Voyages testing før ombordstigning for alle sine vaksinerte gjester.

I forrige måned avsluttet den amerikanske smittevernmyndigheten CDC offisielt sitt pandemiske program for cruiseskip, og valgte å ikke lenger publisere antallet COVID-19-tilfeller. Byrået anbefaler for øvrig at alle reisende har «oppdatert» sine COVID-19-vaksiner før de går ombord på et cruise. ©