I gallupundersøkelse utført av Kantar Media* oppgir nordmenn at de vil ha verdi for pengene, ikke lavest mulig pris, når de reiser til utlandet i vinter. 

Øker standarden

Mens 12 prosent oppgir at lav pris er det viktigste sier hele 76 prosent svarer at de prioriterer verdi for pengene. Det vil si at reisen oppfyller behov til reisemål, forventet hotellstandard og opplevelser. 

Elleve prosent er usikre på hva som er viktigst. 

­– Nordmenn søker gjerne etter en billig ferie når de leter etter sin neste ferie. Samtidig så ser vi at når de bestiller, så bytter de gjerne til sitt favorittreisemål og velger høyere standard både på hotell og romtype, sier kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen i TUI Norge.

Økt kapasitet

Ifølge henne er swim-out rom med eget privat basseng for eksempel mye mer populært i Norge sammenlignet med de andre nordiske landene.

Om man ser på ulike aldersgrupper er de yngste ikke overraskende noe mer opptatt av lav pris enn de eldre. I aldersgruppen 18-34 synes 22 prosent at lav pris er det viktigste.

LES MER: Tid for Kanariøyene!

Kanariøyene er det overlegent mest populære reisemålet om høsten og vinteren. Her topper Gran Canaria og i Puerto Rico. 

TUIs Mørk-Løwengreen mener Tenerife er et godt alternativ til toppselgeren.

LES MER: Tett på Tenerife!

  Vi har satt inn litt ekstra kapasitet fra for eksempel Trondheim til Tenerife i år, sier hun. ©

* Gallupundersøkelsen er gjennomført i september av Kantar Media på oppdrag fra reiseselskapet TUI. Et representativt utvalg på 1160 nordmenn har deltatt i den digitale spørreundersøkelsen.