Mange velger fortsatt å feire jul på varmere breddegrader, og da er det gjerne «the usual suspects» som Gran Canaria og Bangkok det handler om.

Samler familie og venner

Men også en by som Málaga er med på reisebyrået Tickets liste over populære reisemål i jula. Byen har hoppet fra syvende til fjerdeplass på listen.

LES MER: 9 gode tips til Málaga!

Ifølge Tickets ferske booking-statistikk* er det tydelig at nordmenn er ute etter trygghet og solsikre alternativer når vi planlegger juleferien. 

– Det er interessant at Malaga klatret til fjerdeplass i årets statistikk, fra å ha ligget på åttende blant de mest populære reisemålene før pandemien, sier markeds- og administrasjonssjef i

Ellen Wolff Andresen i Ticket.

I tillegg har Frankfurt og Riga debutert på topp ti-listen. Ikke akkurat sol- og strandreisemål, men fine julebyer.

Julen har tradisjonelt vært en tid for å samle familie og venner, men det er også en tid hvor mange familier velger å søke sol og varme i utlandet. Ifølge reisebyrået Ticket er ikke dette en trend som kun fantes før pandemien – den har kommet tilbake igjen nå som reiselysten er på topp.

Flere nye

– I julen er et perfekt tidspunkt å reise på utenlandsreise for de som ønsker noen ekstra soltimer. Mange av våre kunder ønsker å kombinere den tradisjonelle julen med en avslappende ferie, sier Wolff Andresen.

Ifølge henne er de reisende hovedsakelig ute etter sol og varme, men også litt julestemning der de reiser. Klassiske favoritter på Kanariøyene og Thailand dominerer topplisten. At Málaga har økt i popularitet som julereisemål kan skyldes flere faktorer, mener Wolff Andresen.

  Málaga har et behagelig klima gjennom hele året og en flott blanding av kultur, mat og naturskjønne attraksjoner. Nærheten til Norge gjør det til et perfekt reisemål for dem som ikke vil bruke for mye tid på flyet og mer tid i solen, sier hun.

LES MER: Julestemning i Riga!

Amsterdam, som tidligere var et populært reisemål og tok tredjeplassen i 2019, har nå falt helt ut av årets liste. De fleste som ønsker å feire jul i en europeisk storby velger London eller Frankfurt i stedet i år.

LES MER: Frankfurt – i skyggen av skyskraperne!

Her feirer vi helst jul: Gran Canaria (1), Bangkok (2), Malaga (7), Alicante (8), Tenerife (5), London (6), Frankfurt (Ny), Ho Chi Minh City (Ny), Riga (Ny) og Barcelona (Ny). ©

* Tickets bookingstatistikk, reiser med avgang i juleuken 2023. Tallene i parentes er for samme periode i 2019.