På denne øya i landet som ga oss Nokia-telefonen skal du i stedet du la deg oppsluke av naturen og omgivelsene ellers.

Mobilstopp

Hverdagene våre både i arbeidslivet og privat går i stor grad ut på å stirre inn i en eller annen type skjerm. Ferien kan imidlertid være en god anledning til å logge av – i hvert fall for en stund.

Det mener Visit Kotka-Hamina på østkysten av Finland, som med det budskapet håper å lokke flere besøkende til området.

Sammen med det statseide skogeierselskapet Metsähallitus har Visit Kotka-Hamina lansert en kampanjen som har som mål å få ferierende til å kutte ut skjermbruk og sosiale medier og i stedet nyte finsk natur. Visstnok som de første i verden. Turistene som besøker øya Ulko-Tammio i den østlige delen av Finskebukta vil i løpet av sommeren bes om å avstå fra å bruke smarttelefonene sine i løpet av tiden de oppholder seg på øya.

Nyt ferien 

Det er satt opp skilter på ulike steder på øya med beskjed om at du bør la telefonen ligge utenfor rekkevidde. Målet er å få de besøkende til å tenke over hvor mye tid de bruker på telefonen både i ferier og i hverdagen.

Samtidig vil ikke mobilnettet på øya  settes ut av spill. Turister kan fortsatt bruke telefonen dersom de ønsker det eller trenger det. Det er en ren anbefaling, en frivillig ordning som de imidlertid håper de besøkende vil ta hensyn til.

LES MER: Typisk finsk!

En ferie på Ulko-Tammio skal ifølge budskapet være en god anledning til å gjennomføre en «renselse», og konsentrere seg om andre ting. Øya er for eksempel hjemsted for en rekke sjeldne fugler og planter.

– Som en av våre våre nasjonalparker er Ulko-Tammio et fint sted å gjennomføre en «telefonavrusning», forklarer kommunikasjonsansvarlig Essi Orama til den finske tv-stasjonen YLE.

– Sommeren er en god tid for å ta ferie fra enhetene dine og i stedet nyte øya, den finske sommeren og tilbringe tid med familie og venner, konkluderer Orama. ©