FOR DE RIKE: De høye eiendomsprisene i Porto Cervo gjør at stedet i stor grad er forbeholdt de med tykk lommebok.

Italias mest internasjonalt kjente personlighet og tidligere statsminister Berlusconi var på Sardinia i august. Det var også vennen hans, nattklubbeieren Flavio Briatore. Nå er begge blant hundrevis av Corona-smittede knyttet til den italienske øya, en feriefavoritt blant Italias velbeslåtte.

Smittespredningen skal ha skjedd på nattklubben Billionaire (Milliardær) i Porto Cervo i august. Lokale politi-tjenestemenn mener denne klubben og et par andre ignorerte de rådende helseforskriftene. Dermed ble klubbene et lokalt episenter for smitteutbruddet på øya.

Lengselen etter det spesielle turkise vannet på Sardinia, de ekstravagante villaene og eksklusive danseklubbene på «Smaragdkysten» ble med andre ord for stor. Problemet var at smittede italieneske jetsettere fra fastlandet – som angivelige tidligere hadde vært både på den spanske øya Mallorca og greske Mykonos – blandet seg med lokalbefolkningen. Det utgjorde en smittecocktail av dimensjoner, og som blant annet førte til at 83 år gamle Berlusconi nå ligger på sykehus med viruset.

SYK: Den evige smilende Silvio Berlusconi skal visstnok være på bedringens vei.

Mediemogulen som dominerte italiensk politikk i et kvart århundre, og forretningsmannen Flavio Briatore, er gamle venner. Sistnevnte er både en bekjent av president Trump, og biologisk far til den kjente fotomodellen Heidi Klums første barn.

Briatore er også den stolte eier av den viden kjente hedonistiske nattklubben Billionaire, der spredningen skjøt fart.

Berlusconi er for tiden på et sykehus i Milano med lungebetennelse, en konsekvens av coronavirus. Briatore, som dro for å besøke ham på den tidligere statsministerens sardinske eiendom, og som offentlig hadde klaget over det han sa var en overreaksjon fra regjeringen til pandemien, blir også satt i karantene i Milano med Covid-19. ©

 

Les mer om Sardinia HER!