Et flertall av nordmenn skal ut av landet i løpet av det neste året, viser en undersøkelse av Kantar Media. Men på grunn av en mer presset økonomi søker vi rimeligere alternativer.

Dyptgående 

Ferieland som Tyrkia og Bulgaria har fått et oppsving i interessen. Det er i hovedsak snakk om sol og bad.

Men over sommeren er det ofte storbyer det handler om, og her har det britiske postvesenet (!) identifisert ti europeiske byer som kan være et alternativ til de mer kjente – og dyrere.

– Storbyferier kan være en av de mest effektive måtene å bli kjent med et lands kultur på, skriver The Post Office i en pressemelding.

Om det er snakk om en langhelg eller et fjorten dager langt opphold – byferier tilbyr en mer dyptgående opplevelse som strandreisemål og avsides landhoteller sjelden kan. 

Naturlige innslag

Inneværende år er Lisboa i Portugal den rimeligste europeiske hovedstaden. Det skyldes særlig behagelige priser på matvarer, transport og flyreiser. 

LES MER: En sang om Lisboa!

I tillegg har Lisboa i gjennomsnitt det rimeligste ølet – som for noen er grunn god nok for et besøk.

Andre mer ukjente steder som havner utenfor listen – men verdt å undersøke nærmere – er Klagenfurt i Østerrike og albanske Albania. I det hele tatt er det å bevege seg litt utenfor allfarvei en fenomenal måte å få reisekassa til å strekke litt lenger – mens du utforsker en mindre kjent del av Europa.

LES MER: Albania – ute av skyggen!

For øvrig er dessverre et par av de mest spennende (og rimeligste) europeiske byene ikke på lista. Lviv og Kiev ville vært en naturlig innslag, om det ikke raste et grusom krig i landet der de ligger. ©

Her er ti byer vi mener det er verdt å utforske nærmere

Lisboa, Portugal

Vilnius, Litauen

Krakow, Polen

Athen, Hellas

Riga, Latvia

Porto, Portugal

Zagreb, Kroatia

Budapest, Ungarn

Warszawa, Polen

Lille, Frankrike