Flyselskapet ser nå en mulighet til en sakte gjenåpning av sine flyvninger, og vil i første omgang innføre to ukentlige flyvninger til Bole International Airport i Addis Abeba.

I likhet med resten av internasjonal luftfart har Ethiopian merket effekten av Corona-pandemien. Alle flyvninger ble innstilt da trafikkgrunnlaget forsvant omtrent over natten som følge av reise-restriksjonene som ble innført.

håper selskapet å få flest mulig fly i luften igjen så raskt som mulig.

Flere land begynner å lette på disse restriksjonene, og Ethiopian ser nå en mulighet for en re-start av ruten. De to flyvningene vil ha avgangstid fra Oslo lufhavn klokken åtte på onsdagskvelden og klokken ti lørdag morgen.

Avgangen på onsdag har forbindelser videre til selskapets afrikanske og søramerikanske destinasjoner, og dagflyvningen på lørdager er forbundet til destinasjoner i Asia og USA.

– Ved å omstille oss raskt, være fleksible og hele tiden tilpasse oss de nye utfordringene og mulighetene som kommer med dagens situasjon håper vi å komme ut på andre siden av denne pandemien sterkere og klare til å fortsette den fine veksten vi så i Norge før COVID-19, sier Thomas C. Hellem, salgssjef i Ethiopian Airlines, som startet opp sine norgesrute i 2017.

Inntil videre er det bare et utvalg destinasjoner man kan fly til, men flyselskapet lover ifølge Hellem å være tidlig ute med å gjenåpne andre stengte destinasjoner så fort det er mulig på en trygg og gjennomførbare måte.

– Mye av Asia har allerede lettet på sine restriksjoner, og selv om det er en lang vei å gå håper selskapet å få flest mulig fly i luften igjen så raskt som mulig, konkluderer Hellem. ©

Her kan du lese mer om fantastiske Ethiopia!