Byen er en skattkiste av opplevelser, fra verdens nest største kjøkken til severdigheter som den enorme Hagia Sophia-moskeen og Den store basaren. 

London på andre

Uansett grunn – ifølge Euromonitor Internationals rapport om verdens topp hundre byreisemål reiste altså 20 millioner til den enorme byen, som ligger både i Asia og Europa.

Internasjonale reiser på verdensbasis opplevde en vekst på 38 prosent sammenlignet med året før, og det anslås nå at 1,3 milliarder vil dra på  tur rundt om i verden innen utgangen av året, står det blant annet i rapporten.

LES MER: Istanbul – der verdener møtes!

Veksten i antall ankomster til Istanbul fra 2022 til 2023 var på 26 prosent .

Istanbul ble fulgt av London på andreplass for flest internasjonale ankomster (opp 17 prosent), mens Dubai var på tredje (opp 18 prosent). 

Flere amerikanere

Deretter følger den tyrkiske strandbyen Antalya og Paris på femteplass.

Oppsvinget i reiser i 2023 i kjølvannet av pandemien skyldes delvis av at kineserne har begynt å bevege seg igjen. I tillegg har reisene til Kina økt. Økningen i besøket til Hongkong var  for eksempel på 2495 prosent i 2023.

LES MER: Hongkongs lyse side!

Og i 2024 kan enda flere reise til Istanbul og Tyrkia. I januar lempet Tyrkia på visumkravene blant annet for nordamerikanere (inkludert kanadiere og amerikanere), som nå kan reise dit visumfritt i opptil 90 dager. Det vil trolig påvirke tallene i positiv retning ytterligere. ©