Det er CNN som forteller historien om den 83 år gamle passasjeren som meldte at han hadde testet positiv. Det førte til at alle passasjerer i hans umiddelbare nærhet ble satt i karantene ombord i skipet. 

Disse vil for øvrig bli kompensert for det inntrufne, for det viste seg etter hvert at smitte-meldingen var falsk. Mannen var ikke Corona-smittet. 

For å gå ombord i skipet måtte passasjerene teste negativt for Corona innen tre dager etter turens start, og i tillegg ha på seg et kontaktsporings-aktivert armbånd mens de var om bord. 

Corona-frykt som dette utløser gjør det vanskeligere for cruise å komme i gang. Les mer om det HER!

Cruiset – som gikk ut fra Singapore 7. desember og var det tredje i rekken av havutflukter uten anløp – opererte med 50 prosent kapasitet. Det var 1679 passasjerer og 1148 mannskaper ombord, og alle som ikke var i nærkontakt med 83-åringen kunne forlate skipet ved ankomst Singapore.

Bortsett fra seilingene ut fra Singapore har Royal Caribbean kansellert de fleste av sine planlagte cruise andre steder til og med 28. februar neste år. Rederiet søker nå etter frivillige som skal være med og teste de nye  CDC-pålagte helseprotokollene. Etter at amerikanske cruiserederier i teorien nå kan seile ut på cruise er det i stedet innført svært strenge protokoller av helsemyndighetene, som det vil ta en god stund å tilpasse seg. Av den grunn har de aller fleste av de større rederiene stoppet eller utsatte de fleste av sine seilaser til langt ut i 2021. ©