Den siste runden med kanselleringer strekker seg over hele verden, fra Karibia til Italia, fra Japan til Argentina, og rammer alle typer skip.

Etter den vellykkede restarten i Middelhavet har Corona-situasjonen i Italia forverret seg, som gjør at både MSC Cruises og Costa Cruises må innstille de fleste av sine seilinger.

– De nye Corona-tiltakene inkluderer omfattende restriksjoner på folks mobilitet over hele landet, noe som i alvorlig grad vil påvirke muligheten for gjester – italienske så vel som internasjonale – til å nå noen av skipenes ombordstignings-havner i Italia, skriver MSC Cruises i en pressemelding.

Mange av kanselleringene kom etter at Centers for Disease Control and Prevention (CDC) i USA implementerte en såkalt «Conditional Sail»-forordning, som tilbyr en vei tilbake for amerikanske cruiseselskaper, inkludert testseilinger og nye protokoller.

De er imidlertid såpass omfattende at det vil ta tid å imøtekomme dem.

Norske SeaDream Yacht Clubs mislykkede oppstart i Karibia, der et smitte-utbrudd ombord tvang skipet til å snu, har ifølge rapporter også bidratt til rederienes beslutning.

Noen av kanselleringene neste år

* Mens Royal Caribbean International startet opp igjen seilinger i Singapore, og nå leter etter frivillige til å teste nye helseprotokoller i USA, avbrøt cruise-operatøren de fleste av de planlagte seilingene til og med 28. februar. 
* Flere av Royal Caribbeans datterselskaper, som Celebrity Cruises, har gitt opp alle seilinger frem til 28. februar, og sine søramerikanske frem til 7. april.
* Silversea Cruises og Azamara har en rekke kanselleringer.
* Verdens største cruiseselskap Carnival Cruise Line har avlyst flere seilinger, inkludert noen som strekker seg inn i 2022, som tidligere planlagte karibiske avganger på Carnival Sunrise og Carnival Sensation.
* Norwegian Cruise Line stanset alle seilinger ut februar, samt noen seilinger i mars, mens de andre rederiene, som Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises, har kansellert avganger i slutten av mars.
* Princess Cruises avbrøt ikke bare alle cruise ut mars, men avlyste alle cruise som er lengre enn syv dager i eller utenfor USA til ut oktober 2021. 
* Princess stanser alle seilinger inn og ut av Japan til og med 25. juni (selskapets Diamond Princess-skip var et av de første i verden som opplevde et utbrudd av Corona-viruset, i februar). 
* Disney Cruise Line avlyser alle avganger ut februar. 
* MSC Cruises, som hadde relansert cruise i Middelhavet i sommer, er blitt tvunget til å avbryte seilaser på grunn av nye Corona-tiltak i Italia, som overlapper jul og nyttår.
* Holland America har stanset all virksomhet ut mars.
* Italia-baserte Costa Cruises har stanset driften til og med 6. januar. ©