I fjor valgte nesten 40 prosent av Apollos reisende å bo på et Mondo-hotell. 

Mange hoteller

Det er en økning på 15 prosent mot året før. For å imøtekomme den store etterspørselen utvider reisearrangøren nå porteføljen ytterligere med hele 17 nye konsepthoteller for sommersesongen. 

LES MER: Pilegrim på Limnos!

Ifølge en pressemelding er Apollo Mondo «nøye håndplukkede hoteller tilpasset ulike behov og stadier i livet». 

– De imøtekommer behovet for det lille ekstra eller ønsket om en aktiv ferie, sier kommunikasjonssjef Beatriz Rivera i Apollo. 

Hun sier nettopp disse hotellene er kundene mest fornøyde med.

Apollo har 75 hoteller fordelt på seks ulike Mondo-konsepter – Family, Selected, Duo, Boutique, Local og One of a Kind, i tillegg til 11 rendyrkede Apollo Sports-hoteller. 

Europas mest gjestfrie

Apollo Mondo Family er et hotellkonsept for familier. Hvert hotell har sitt særpreg, men fellesnevnerne for alle er romslige bassengområder, familievennlige leiligheter og rom, et bredt treningstilbud, svømmeskole og barneklubben Polly & Mino. 

Hver sommer utmerker Kreta seg som barnefamilienes storfavoritt. Derfor er det ifølge Rivera ikke tilfeldig at det er nettopp her Apollo velger å åpne sitt nyeste familiehotell – Caldera Beach i feriebyen Gerani. 

LES MER: Den andre siden av Kreta!

Hotellet byr på både padel-, og tennisbane, nyrenovert gym, flere bassenger både ute og innendørs samt en sandstrand. 

– Det finnes knapt et mer barnevennlig reisemål enn Kreta, mener Rivera.

Hun sikter til «langgrunne strender, haugevis av koselige og barnevennlige restauranter, et hav av aktivitetsmuligheter og det som trolig må være blant Europas mest gjestfrie og imøtekommende lokalbefolkning».

– Dette er vanskelig å toppe, mener hun.  

Unike kulturbygg

Caldera Beach blir Apollos tredje familiehotell på Kreta. I feriebyen Plakias på øyas sørkyst ligger Alegria Beach og Alegria on the Hills, og på øyas østre sydkyst nære byen Ierapetra befinner Almyra Hotel & Village seg. 

Apollo utvider ytterligere. På øyene Kos og Korfu åpner turoperatøren to nye konsepthoteller; Anassa by Pelopas og Oceanis Beach Corfu. Førstnevnte er et Mondo Duo-hotell tilpasset voksne (16 års aldersgrense) med en takterrasse med utsikt over Kos by.

Mondo Selected-hotell er på sin side beliggende ved den velkjente d’Amourstranden i Sidari. Livsstilshotellet er nybygget for Apollo og byr på førsteklasses fasiliteter – deriblant rom med direkte tilgang til basseng. 

Under paraplyen Mondo One of a Kind kommer det også to nye hoteller – Platanos House på Lesvos og Porin Heritage i Kroatia.

Begge er unike kulturbygg fra 1800-tallet.

Autentisk og lokalt

Hotellkonseptet som derimot får flest nye tilskudd i sommer er Mondo Local. Apollos satsing på mindre, familieeide hoteller med tydelig lokal forankring har med årene blitt en suksessfaktor for turoperatøren. Ifølge Rivera øker etterspørselen jevnt fra år til år, og i sommer åpnes dørene til nye hoteller både Kroatia, Albania, Sivota og på Lefkas.  

– Vi er selvfølgelig stolte over alle våre hotellkonsepter, men hjertet vårt banker nok litt ekstra for Mondo Local, sier Rivera. 

Dette er konseptet som ifølge henne ligger nærmest Apollos DNA fordi det – som hun sier – «dyrker det autentiske og lokale, og tar deg enda nærmere reisemålet du besøker».  ©