BA-SJEF: Sean Doyle.

Toppsjef Sean Doyle i det britiske flyselskapet oppfordrer landets regjering til å samarbeide med andre lands regjeringer for å få internasjonale reiser i gang igjen, blant annet ved hjelp av helse-apper.

– Jeg synes at folk som har blitt vaksinert skal kunne reise uten begrensninger. De som ikke er vaksinert bør kunne reise med en negativ test, mener Sean Doyle.

Ikke-essensielle reiser er forbudt i Storbritannia. Først en måned senere, 12. april, forventes den britiske regjeringen å kunngjøre hvordan og når folk kan begynne å reise inn og ut av landet igjen. Imidlertid vil ingen feriereiser være tillatt før tidligst 17. mai, ifølge regjeringen.

EU arbeider nå med en ordning som mange nå håper skal ende i et felles vaksine-sertifikat som skal gjøre det mulig å reise på tvers av landegrenser. Også flyselskapenes interesseorganisasjon IATA skal ha et slikt pass på plass i løpet av våren.

Les mer om EUs arbeide HER!

Mange hevder at slike ordninger er nødvendige om det skal bli fortgang i reiseaktiviteten igjen, noe mange land særlig rundt Middelhavet er svært avhengig av. ©