Gudmor var den britiske journalist-profilen Anne Diamond. Med en viking-øks kuttet hun båndet som holdt flasken, som deretter knuste i møtet med skipssiden.

Bransje-ledende 

Viking Venus blir det første av eieren Torstein Hagens havgående fartøy som drar ut på tur etter 14 måneders opphold på grunn av pandemien. Hagen var lenge kjent som mannen bak verdens største flåte av kanalbåter.

For nordmannen var dåpen en milepæl.

– Dette er den stolteste dagen i Vikings 24-årige historie, sa han blant annet.

Som et av de første cruiseselskapene som innstilte all drift da pandemien tok tak i fjor var det med et håp om at det ikke skulle vare så alt for lenge.

– Vi hadde jo ingen anelse om at det skulle gå 14 måneder før vi kunne ønske gjester velkommen ombord igjen. Når vi nå setter seil igjen er det med bransje-ledende sikkerhets-protokoller på plass som sikrer at det knapt finnes en tryggere måte å reise på, sier han.

Syvende fartøy

Dåpen innleder en serie på fem åtte-dagers cruise som starter 22. mai. Det er seilinger langs kysten av Storbritannia, med besøk blant annet i Liverpool, Isles of Scilly, Falmouth og Portland.

Gudmoren Diamond er gjest ombord på de tre første cruisene, der hun blant annet skal forelese om flere temaer, blant annet utviklingen av radaren under Andre verdenskrig, der hennes far var sterkt involvert.

Deretter skal Venus seile videre til Malta, hvor den vil ha sin base for cruise i Middelhavet i sommer og høst.

Venus ble levert av det italienske Fincantieri-verftet i april, og er det syvende fartøyet i Vikings havgående flåte. ©