Det er ny undersøkelse utført av Kantar SIFO som viser at nordmenns interesse for treningsreiser har gått betydelig ned de siste årene. 

Avslapning og kultur

I 2019 ønsket åtte prosent av nordmenn å reise på en treningsreise. Den har nå sunket til kun én prosent. De som har planlagt en feriereise ser i økende grad etter hvile og avslapning i ferien, fremfor trenings- og fitness.

Selv om det har vært en nedgang i interessen for treningsreiser de siste årene, er det fortsatt mange reise-alternativer som tilbyr aktiviteter for de som ønsker å holde seg aktive mens de er på ferie. Reiser som inkluderer sykling, fotturer og yoga og dermed kombinerer fysisk aktivitet med avslapning og kulturelle opplevelser på reisemålet er mer attraktivt enn rene treningsreiser., ifølge undersøkelsen

I stadig endring

– Vi ser en tydelig trend blant våre kunder hvor de i økende grad etterspør reiser som gir dem mulighet til å skifte miljø, slappe av og lade batteriene, sier markeds- og kommunikasjonssjef Ellen Wolff Andresen i Ticket i en pressemelding.

– Rene treningsreiser er ikke etterspurt i samme grad som før. De fysiske aktivitetene på reisemålet bør være et supplement, sier hun.

Du kan for eksempel ta en pause fra å slappe av på stranden med yoga, trening i bassenget eller en fottur i fjellet

Wolff Andresen mener reisevanene våre er i stadig endring, og at det derfor er viktig at reisebyråer og arrangører tilpasser seg disse endringene for å fortsette å møte kundenes behov og ønsker. 

Perfekte reisemål

Det kan ifølge henne handle om å tilby mer fleksible muligheter eller å tilpasse aktivitetene på destinasjonene til nye trender og interesser. 

Noen av disse endringene kan ha blitt påvirket av pandemien, som økte etterspørselen etter enkle og komfortable reiser i stedet for eventyrlige langreiser til uoppdagede reisemål.

Etter tre år med pandemi og reiserestriksjoner topper igjen land som Spania og Hellas listene over de mest populære reisemålene – da ofte til steder i nærheten av strender hvor du kan maksimere soling og bading i kombinasjon med opplevelser.

Tall fra Ticket viser at den greske øya Lefkada og Sevilla i Spania er to reisemål som har økt betydelig (med henholdsvis 500 og 300 prosent).

– De er eksempler på perfekte reisemål for en som ønsker å kunne slappe av i et fredelig omgivelser med et fantastisk utvalg av både kultur og mat, konkluderer Ellen Wolff Andresen. ©