Fra andre januar neste år introduserer NCL over tusen enkeltlugarer fordelt på hele flåtens 19 cruiseskip. Det skjer i kjølvannet av at soloreiser har økt i popularitet. 

Tre kategorier

Flere velger for eksempel å reise jorden rundt alene istedenfor å reise på de mer tradisjonelle gruppereisene med venner, familie eller partnere. 

Ifølge en undersøkelse gjort av nettstedet Travelport utgjorde soloreiser nesten 18 prosent av de globale bookingene i reiselivsbransjen. En annen undersøkelse viser en økning på hele 267 prosent i online søk i perioden mellom desember 2020 og april 2022 etter «soloreise»..

De siste årene har NCL opplevd en økning i antallet gjester som reiser alene. Av den grunn åpner selskapet nå for salg av tre nye lugar-kategorier for soloreisende – Solo Inside, Solo Oceanview og Solo Balcony. 

Pris og tilgjengelighet vil avhenge av reisemål og etterspørsel, men generelt melder cruiseselskapet at soloreisende kan forvente å betale mindre enn prisen på de tradisjonelle dobbeltlugarene. 

Egne lounger

– Fra vi i 2010 for første gang lanserte sololugarer på Norwegian Epic har de vært meget populære, sier toppsjef David J. Herrera i Norwegian Cruise Line, i en pressemelding.

– Med økende etterspørsel fra personer som ønsker å reise alene har vi nå utvidet antallet lugarer til soloreisende på tvers av flåten vår, understreker Herrera.

Gjester som booker de nye sololugarene vil også få adgang til NCLs eksklusive Studio Lounge, som er tilgjengelig på utvalgte skip. Studioloungen byr på område for avslapping, en bar med øl og vin, samt forskjellige snacks. 

I tillegg til egen lounge kan solocruisereisende delta på aktiviteter der de kan mingle med andre soloreisende.

 Med den betydelige utvidelsen vil soloreisende få flere muligheter til å besøke drømmereisemål som Asia, Afrika, Australia og New Zeeland på skip som ikke tidligere hadde dette tilbudet. Tidligere var dette tilgjengelig på kun ni av skipene. Nå vil altså samtlige av NCLs 19 skip tilby dette.  ©