Formålet med «Legends – The Home of Football» – er ifølge initiativtakerne å beskytte og videreformidle historiske øyeblikk fra det som uten sammenligning er verdens største idrett.

Komplett samling

Legends – visstnok det største museet i fotballens historie – har med andre ord åpnet i Madrid. Museet er et samarbeid blant annet mellom den beste spanske fotballigaen, La Liga, og UEFA og FIFA.

RELIKVIER: Mange historiske hendelser i fotballens historie er samlet under ett tak.

Museet ligger ved Puerta del Sol i sentrum av den spanske hovedstaden. 

Legends tilbyr «en fantastisk oversikt over noen av de mest spennende øyeblikkene i fotballens historie gjennom en kronologisk tur med den mest avanserte teknologien, inkludert 4D-opplevelser», skriver det spanske turistkontoret blant annet i en pressemelding om museet.

Besøkende vil ifølge denne se det som sies å være den mest komplette samlingen av gjenstander fra fotballens historie, gitt av både avdøde legender og fortsatt aktive spillere.

Den største samleren

På museets over 4000 kvadratmeter fordelt på syv etasjer kan besøkende blant annet se støvler og baller brukt av noen av de første verdensmesterne, av størrelser som Diego Maradona, Pelé, Johan Cruyff (nederlenderen het opprinnelig Hendrik Johannes Cruijff), Paolo Rossi, Di Stefano, Messi, Zinedine Zidane, Andrés Iniesta og Cristiano Ronaldo – både fra tiden på klubblaget og landslaget.

Bygningen med det nye fotballmuseet har restauranten La Liga 29’s  på taket, med utsikt over Madrid. du vil selvsagt også finne en stor suvenirbutikk her, samt virtual reality-opplevelser og mye mer.

Arkitekten bak fotballmuseet er Marcelo Ordás, angivelig anerkjent som en av verdens største samlere av elitefotball-relikvier. Han har samlet fra de viktigste fotballforbundene, fotballklubber, spillere og ledende varemerker i fotballindustrien, i tillegg til det europeiske fotballforbundet, UEFA, samt FIFA (Fédération Internationale de Football Association), også kjent som fotballens globale forbundsorganisasjon. ©