Isaacman har chartret et romfartøy av typen Crew Dragon av Elon Musks selskap SpaceX. Det skal bringe de fire amerikanerne lenger ut i rommet enn Den internasjonale romstasjonen (ISS).

Den historiske oppskytningen finner etter banen sted onsdag

– Dette er ikke uten risiko, erkjenner Isaacman i en Netflix-dokumentar om prosjektet.

Lang erfaring

I løpet av de siste månedene har flere andre milliardærer reist ut i rommet. Richard Branson og Jeff Bezos nådde nye høyder med farkoster fra sine respektive selskaper Virgin Galactic og Blue Origin.

Men Branson og Bezos nøyde seg med korte svippturer forbi det som offisielt er grensen mellom atmosfæren og verdensrommet.

Isaacman og hans mannskap skal høyere opp og inn i en bane rundt jorda. I tre dager skal de bevege seg rundt planeten i 28.000 kilometer i timen.

Amerikanerne blir de første som gjennomfører en slik ferd uten profesjonelle astronauter om bord.

En viss relevant erfaring må Isaacman sies å ha. Han har lang erfaring som hobby-pilot og kvalifikasjoner til å kunne fly flere militære fly.

Søkte to ganger

I 2008 satte 38-åringen rekord da han fløy rundt jorda på under 62 timer med et lite jetfly. Han har nå har hyret mannskapet sitt på originalt vis. Han har valgt ut tre personer som skal representere tre verdier: Håp, gavmildhet og velstand.

Legeassistent Hayley Arceneaux (29) overlevde en kreftsykdom som barn og representerer håp. Hun blir den yngste amerikaneren – og den første personen med protese – som sendes opp i bane. På romferden skal hun ha det medisinske ansvaret.

Ansvaret for kommunikasjonen med jorda ligger hos Chris Sembroski (42), en veteran fra det amerikanske luftforsvaret. Han representerer gavmildhet siden han har donert penger til sykehuset som i sin tid behandlet Arceneaux.

Geologiprofessor Sian Proctor (51) har tidligere søkt to ganger om å få bli Nasa-astronaut. Hun blir den fjerde afroamerikanske kvinnen som deltar på en romferd.

Proctor representerer velstand siden hun startet et netthandelsselskap med rom-tematikk som ledd i en gründer-konkurranse arrangert av Isaacmans selskap. ©