Muligheten til å bli med på guidede besøk med vinsmaking og lunsj i populære vindistrikter ble lansert i Sverige rett etter nyttår. Nå kan du også reise fra Norge. 

Ulike opplevelser

Turene er et resultat av et samarbeid med den svenske opplevelsesplattformen WineTourism.com.

– Nå har du muligheten til å lære mer om vin under opphold ved noen av de mest populære reisemålene våre, som Mallorca, Sicilia, Barcelona og Kanariøyene, sier kommersiell direktør i TUI Nordic Tommy Serban i en pressemelding. 

Opplevelsesbaserte reiser og «gastroturer» med mat og vin i fokus var ifølge Serban en av de sterkeste reisetrendene i fjor, og har fortsatt inn i det nye året.

– Vinsmaking gir deg mulighet til å bli kjent med lokal mat- og vinkultur. Tilbudet passer både for deg som er nybegynner og for dem som er litt mer erfarne, sier Serban videre

Du kan velge mellom mange ulike vinopplevelser, enten det er røde, hvite, musserende eller naturviner du er interessert i å lære mer om. 

– Målet vårt er å gjøre vinopplevelser tilgjengelig for en bredere målgruppe, sier Niklas Ridoff, administrerende direktør i WineTourism.com.

Ost og vin

Han mener å besøke en vingård er å oppleve et lands mat, kultur og natur, og noe som ikke bare er for vinkjennere

Flere av WineTourism.coms mest populære reisemål ligger nær byer som Penedès utenfor Barcelona og vinregionen Lazio utenfor Roma. Også på tradisjonelle solreisemål som Kanariøyene og Kypros er det enestående vinopplevelser. 

Mat og vin velges ut med omhu, og det brukes i stor grad lokalproduserte råvarer. Eksempler på slike opplevelser er de guidede turene på vingården Eudald Massana, som driver økologisk og biodynamisk dyrking i vindistriktet Penedès utenfor Barcelona, ifølge pressemeldingen. 

Eller hva med vinsmaking med lokale oster på Quinta da Folgorosa like utenfor Lisboa?

– Kombinasjonen av kortreiste råvarer og lokalprodusert vin er en oppskrift på suksess for TUIs nye tilbud om vinreiser, konkluder TUIs norske kommunikasjonssjef Anne Mørk-Løwengreen.

Vil du vite mer om TUIs vinopplevelser, kan du lese mer her! ©