Målet med ordningen var å gi reisende rabatter, flere bestillinger for leverandører som hoteller, og dermed flere inntektsstrømmer til Tripadvisor.

Ny modell

– Vi har tatt beslutningen om å avslutte vårt Tripadvisor Plus-program, sier en talsperson for Tripadvisor i en e-postmelding.

Programmet ble opprinnelig tilgjengelig i en beta-versjon i desember 2020 og lansert for fullt i juni 2021 med en årlig medlemsavgift på 99 dollar – vel tusen kroner. Det ble lagt opp til gratis deltakelse for leverandører som hoteller og bilutleiefirmaer som tilbød rabatter og fordeler til medlemmene.

Bare tre måneder senere endret Tripadvisor programmet til en såkalt «cash-back»-modell i et forsøk på å få inn flere store hotellkjeder.

– Å be forbrukeren om å betale for noe nytt kunne føles litt skummelt for en merkevare og et nettsted som ikke har bedt forbrukere gjør dette tidligere. Så selv om det var et godt tilbud tok det ikke av som forventet, sa Tripadvisors administrerende direktør Matt Goldberg i en uttalelse.

Mange selskaper

Tripadvisor er et amerikansk selskap som driver online reisebyråer, nettsteder for sammenligning av priser og mobilapper med brukergenerert innhold. 

Selskapets nettsted Tripadvisor.com opererer i 40 land og er på 20 språk, og har omtrent én milliard anmeldelser og meninger om omtrent åtte millioner etablissementer.

Selskapets andre merkevarer inkluderer Bokun.io, Cruise Critic, FlipKey, TheFork, Holiday Lettings, Housetrip, Jetsetter, Singleplatform, Niumba, SeatGuru og Viator] Selskapet har hovedkontor i Needham, Massachusetts.

I 2023 tjente Tripadvisor 25 prosent av inntektene fra Expedia Group og Booking Holdings og deres datterselskaper, primært for betal-per-klikk-annonsering. ©