Ifølge en pressemelding har turoperatøren økt salget av denne typen reiser med hele 40 prosent sammenlignet med før pandemien. 

Sterk økning

For å imøtekomme den sterke veksten i etterspørselen utvider Apollo sin satsing blant annet ved å lansere sitt største flyprogram til den kanariske ferieøya Fuerteventura noensinne.

THERESE JOHAUG: Profilert trener i Apollos treningsreiser-program. Foto: Apollo)

– Treningsreiser er den raskest voksende reisetrenden, og Apollo Sports er vårt raskest voksende hotellkonsept, forklarer Apollos kommunikasjonssjef Beatriz Rivera.

I sommer åpnet Apollo to nye hoteller i Hellas og lanserte 12 nye padelbaner.

– Vi vil fortsette å utvikle oss med flere kvalitetssikrede hoteller, arrangementer og reiser med kjente treningsprofiler og profesjonelle instruktører, sier Rivera.

Siden lanseringen av det første sportshotellet Playitas Resort i 2009 tilbyr reisearrangøren nå over 300 sportsarrangementer og treningsuker i året, fordelt på ni rendyrkede sportshoteller. Seks av hotellene ligger under varemerket Playitas, og bare i løpet av 2022 vil 100 000 gjester feriere og trene på ett av disse.

Johaug er med

Ifølge Rivera har interessen for treningsreiser bidratt til å sette Fuerteventura på kartet. Med utgangspunkt i øyas praktfulle natur og et perfekt klima for aktiviteter huser Fuerteventura Apollo Sports-flaggskipet Playitas Resort og søsterhotellet La Pared – powered by Playitas, som kombinert står for hele 50 prosent av Apollos kapasitet på øya. 

Det er også her Apollo Sports’ nyeste ambassadør, Therese Johaug, vil arrangere sin første treningsreise kalt  Johaug Recharge.

Det har tydeligvis vært vellykket, og for å imøtekomme den økte etterspørselen lanserer nå Apollo en storsatsing på øya, med hele ti ukentlige direkteruter fra Norden. 

Fra Oslo vil det gå én ukentlig flyvning, fra fredag 30. september til 30. mars.

– Denne satsingen er rett og slett historisk, og sier sitt om hvor enormt populært treningsreiser er blitt, konkluderer Rivera. ©