Elvecruise-selskapet fikk topplasseringen for både elvecruise, havgående cruise og ekspedisjonscruise av Condé Nast Traveler i magasinets Readers’ Choice Awards for 2023. 

Skiller seg ut

Dette er første gang et reiseselskap vinner alle disse tre kategoriene samme år. Det er også tredje året på rad at Viking vinner både elve- og havkategoriene. 

I tillegg ble Viking rangert på topp i sine kategorier for elvecruise, havgående cruise og ekspedisjonscruise av Travel + Leisure i 2023 World’s Best Awards. Ingen andre reiseselskaper har mottatt de samme utmerkelsene fra begge magasinene samtidig.

Mer enn 526 000 Condé Nast Traveler-lesere sendte inn svar som vurderte sine reiseopplevelser for 2023 Readers’ Choice Awards. De fullstendige resultatene av tildelingene finner du her.

– Dette er ganske spesielt. Takk til hele Viking-familien som leverer de opplevelsene som gjør det mulig å vinne disse prisene, sier nordmannen Torstein Hagen, eier og styreleder i Viking, i en pressemelding.

Han mener at en av Vikings viktigste egenskaper er at selskapet skiller seg ut for alt de ikke gjør. Ingen barn. Ingen kasinoer. Ingen ekstrakostnader for service ombord. 

Mange priser

– Vi er veldig stolte over at denne tilnærmingen har resonert hos våre gjester, og vi ser frem til å introdusere enda flere nysgjerrige reisende til Vikings måte å utforske på i årene som kommer, sier han.

Dagens kunngjøring er siste milepæl i en rekke nylige utmerkelser for Viking. I tillegg til prisene fra Condé Nast Traveler og Travel + Leisure, ble Viking kåret til Best Luxury Cruise i Forbes 2023 Best Luxury Cruises-liste, Best Cruise Line av Food Wines lesere i magasinets første Global Tastemakers Awards, Best Cruise line av Women’s Health i sin første Healthy Travel Awards og Best for Relaxation – Worldwide av Men’s Health i Travel Awards 2023. 

Viking dominerte også Cruise Critics 2023 Cruisers’ Choice Awards, og mottok topplasseringer i seks kategorier, inkludert Best Overall Line, Best Line og Best Dining for sine hav- og ekspedisjonsreiser. ©