Det melder de offentlige transportselskapene som deltar i ordningen, der du på én billett kan bruke lokale og regionale tog, busser og metroer over hele landet for 49 euro.

En revolusjon

Den nye Germany Ticket er ment å oppmuntre folk til å droppe bilen til fordel for mer miljøvennlige transportformer. Ordningen er en oppfølger til «all you can ride»-billetten på ni euro fra i fjor, som var en stor suksess.

Samtidig kom det fra flere hold kritikk mot at tilbudet ikke var økonomisk levedyktig. Av den grunn økte man også prisene på årets tilbud.

Germany Ticket regnes som en revolusjon i Tysklands kompliserte kollektivtransport-system, der dusinvis av regionale selskaper tilbyr utallige ulike billettpriser – til stor forvirring for de reisende.

– Fortsatt dyrt

Tyskland-billetten vil være gyldig på nesten alle former for offentlig transport, bortsett fra langdistanse intercitytog. Reiser på tvers av landet vil fortsatt være mulig med regionaltog, noe som reduserer kostnadene betydelig for alle dem som pleide å betale hundrevis av euro i måneden på sine pendlerruter

Rikskansler Olaf Scholz hyller den nye billetten som «et enkelt og rimelig tilbud som vil gjøre kollektivtransport mer attraktivt og hjelpe oss med å nå våre klimamål».

Ulike organisasjoner som kjemper mot fattigdom har likevel bedt om at billettene, som allerede er subsidiert, skal gjøres enda billigere, i det minste for familier, unge mennesker og de med lav inntekt. For dem er billett-ordningen som trådte i kraft i april fortsatt et dyrt alternativ. ©