Det er drosje-selskapet Uber som tilbyr «Coronation Carriage», som er en unik reise i en ekvipasje ikke ulik dem du ser ved store kongelige begivenheter i Storbritannia.

Drosje-magi

Representanter for Uber sier at den nøye utformede vognen «likner mye på den kongen selv vil sitte i», og skal være tilgjengelig for bestilling på dagene frem til kroningen 3. til 5. mai. 

Den vil dog ikke kunne ta deg med videre til avgangshallen på Heathrow, siden den kun vil være tilgjengelig for begrensede turer rundt Dulwich Park – en 76 mål stor park sørvest i London.

Spesialvognen blir trukket av fire hvite hester utstyrt med et kronings-antrekk for anledningen.

– Vi leter alltid etter nye måter å skape litt Uber-magi rundt folks reiser, sier Ubers daglige leder Andrew Brem i en uttalelse til det amerikanske tidsskriftet Travel + Leisure (T+L).

– Vi er derfor overbegeistret over å ha fått til dette, sier han.

Kongens favorittkake

Også andre turoperatører og hoteller i London slår til med spesialtilbud knyttet til kroningen. Carlton Tower Jumeirah i London tilbyr en «kroningspakke» som inkluderer en leie av en Aston Martin sportsbil (kong Charles fikk en på sin 21-årsdag av dronning Elizabeth II), ettermiddagste og en «kongelig» piknik for to i Cadogan Gardens, som også inkluderer en personlig cellospiller. 

Etter sigende skal kongen har et spesielt forhold til dette instrumentet siden han var ung.

Mandarin Oriental Hyde Park inviterer gjester på hotellet i løpet av mai måned en spesiell «Royal Retreat», komplett med en romslig suite, «King’s Caviar»-frokost og en flaske Laphroaig whisky (som ifølge nettstedet ScotchWhisky.com er Charles’ favoritt).

Brown’s Hotel i Mayfair, som regelmessig trakterer medlemmer av kongefamilien, tilbyr ulike arrangementer og menyer, som blant inkluderer kongens kakefavoritt – fruktkake. ©