The lists

Floridas 13 beste fornøyelser

NO

Ingen andre steder ligger fornøyelsesparkene så tett som i solskinnsstaten. Til glede for både liten og stor. Her er 13 godbiter.

SHARE THIS ARTICLE

1 Sawgrass Recreation Park, Weston

Bli med på våtmarks-ekspedisjon med luftputebåter. Blant attraksjonene er alligatorer, slanger, skilpadder og iguaner. Her tilbys det ulike pakker, fra båtturer til fiske- og campingturer med private guider. Du kan leie både båt og fiskeutstyr.

2 Cypress Gardens, Winter Haven

Floridas aller første fornøyelsespark åpnet allerede i 1936, og var lenge kjent for sitt vannskishow. Parken og showet ble gjenåpnet i 2004, med de velkjente botaniske hagene og ikke mindre enn fem berg-og-dalbaner.

3 Walt Disney World, Orlando

Disneys verden inneholder seks selvstendige attraksjoner, som Magic Kingdom, Epcot, Animal Kingdom, Typhoon Lagoon, Blizzard Beach og Hollywood Studios. Disse spenner fra møte med de klassiske Disney-figurene Donald, Mikke og Langbein, til vannsklier, filmkulisser og dyrepark. Noe for enhver smak. Hver park tar cirka én dag hver, så her gjelder det å velge. Snittbesøket i parken er 200 000 besøkende per dag.

4 Sea World, Orlando

Kjent for sine akrobatiske spekkhuggere, men har også en rekke andre spenstige havpattedyr, som delfiner og sjøløver.

5 Discovery Cove, Orlando

Ligger litt bortgjemt, men er en personlig favoritt. Her kan du svømme med skater, tropiske fisker og delfiner, og ellers bare slappe av ved bassengkanten og la barna kose seg i de ulike bassengene. Inngangsbilletten er høy, men da er i tillegg alt inkludert (måltider, drikke etc).

6 Kennedy Space Center, Merritt Island

Romsenteret gir deg en historisk gjennomgang av amerikanernes meritter i verdensrommet. Herfra ble romlegender som Neil Amstrong sendt av gårde til månen. Senere har romfergene blitt skutt ut herfra.

7 Busch Gardens Africa, Tampa

Dette er en kombinert fornøyelsespark og zoologisk have. Den største attraksjonen er taubanen som går over et savannelignende landskap med beitende dyr.

8 Gatorland, Orlando

Florida er kjent for sine fryktinngytende alligatorer, og i «alligatorenes hovedstad» møter du alle varianter av arten. Brytekampen med alligatorer er et av høydepunktene, i tillegg til «Gator Lake», der du finner de største og mest imponerende dyrene.

9 Daytona USA, Daytona Beach

Gatebilløp på bane er stort i USA, og Daytona er selve midtpunktet. Her, i tillegg til strålende strender (bildet), ligger også den offisielle NASCAR-parken, med et utall tilbud, ikke minst mange ulike simulator-opplevelser. Har du nok penger og har avtalt på forhånd kan du også få sitte på med en NASCAR-bil på den berømte banen.

10 Adventure Island, Tampa

Dette tolv hektar store området handler om vann, og er som en fortettet utflukt til de kjente Florida Keys. Her legges det vekt på den avslappede, karibiske livsstilen som har gjort steder som Key West verdensberømt. Av attraksjoner er det verdt å nevne vannskliene og surfebassenget.

11 Celebration Station, Clearwater

For den som foretrekker innendørs spillehaller er dette som å komme til himmelen. Her finner du mer enn hundre ulike spillmaskiner, i tillegg til tradisjonelle «leker» som air hockey, biljardbord – og utendørs gocart-bane.

12 Silver Springs, Ocala

Denne naturparken er bygget på den kjente Silver Springs-kilden, og har selvsagt gondoler og karuseller, men de største opplevelsene knytter seg til elvecruise med blant annet glassbunnbåt og andre mindre fartøy, som bringer deg videre inn i det fascinerende sumplandskapet. Du vil også få nærkontakt med parkens pantere, bjørner, alligatorer, slanger og skilpadder.

13 Universal, Orlando

Det mest imponerende i denne parken er utvilsomt storsatsingen The Wizarding World of Harry Potter, en storslagen temapark med kulisser fra filmene om romanfiguren med samme navn. Angivelig har anlegget kostet mer enn en halv milliard kroner, og det utvises stor oppfinnsomhet når det gjelder attraksjonene. Ikke minst er detaljene i landsbyen Hogsmeade overbevisende. Et underholdende sted å oppholde seg for både store og små, med det lille forbeholdet at et besøk forutsetter en viss kjennskap til Potter-universet.