Det er turoperatøren Maxpulse Travel som står bak konkurransen, som også er smittevernvennlig, for underveis møter du få andre deltakere. Det er ingen felles start eller målområde. 

Ulike klasser

Konkurransen åpner nemlig på mobilen klokken 11 lørdag 26. juni og stenger kl 16. I løpet av den tiden skal laget du er med på løse så mange utfordringer dere klarer av hundre poster. Du blir presentert for en oppgave, der du taster inn koden for løsningen og deretter haster videre til neste post.

I forkant av konkurransen vil du få anbefalinger på hvor du bør starte fra.

Opplev Oslo er et urbant multisportsløp hvor kart og poster vises på smarttelefonen. Postene har varierende poeng- og vanskelighetsgrad, fra enkle quiz-oppgaver til aktivitets-oppgaver som  slakk line, klatring og padling. 

Poster som krever spesielt utstyr eller sikkerhet er bemannet, og nødvendig utstyr finnes på posten. 

Hvert lag består av to personer og laget velger om de vil gå, løpe eller sykle blant følgende klasser:

Følg med på telefonen

Når starten går åpnes kart og poster automatisk på nettsiden opplevoslo.app på din mobiltelefon. Laget bestemmer selv rekkefølge og hvilke poster de vil ta. Få rekker å komme innom alle postene. En god strategi på rekkefølge og hvilke poster laget skal ta er derfor en viktig del av konkurransen. 

Fysiske kart er tilgjengelig på bemannende poster.

Mosjonister og eliteutøvere konkurrerer under like forhold. Alle har fem timer til rådighet, og det skal ifølge arrangøren være «morsomt, inspirerende og uhøytidelig». Aldersgrense for lagleder er 18 år og ungdom fra 12 år kan delta med skriftlig bekreftelse fra foresatte.

Poster med vanskelighetsgrad én til fem kan enkelt utføres av alle over 12 år. Poster med vanskelighetsgrad seks til syv kan utføres av de fleste og omfatter for eksempel svømming, padling eller balansering. 

Poster med vanskelighetsgrad åtte til ti krever at du er litt trent og omfatter for eksempel klatring, rappellering, frisbee, padling eller slakk line. 

Du velger selv hvilke poster du vil ta.

Under konkurransen kan du følge med på et eget scoreboard på telefonen. Her ser du både din egen plassering og hvordan du ligger an i forhold til dine konkurrenter eller venner. 

Både rask forflytning, strategisk tenkning, ferdigheter til å løse oppgaver og kunnskap er utslagsgivende for den poengsummen som oppnås til slutt. 

De med høyest poengsum innen fem timer vinner konkurransen.

På de bemannede postene er smittevernet ivaretatt. Det oppfordres å ta med antibac som kan brukes på de ubemannede aktivitetspostene. ©

Konkurransedag: Lørdag 26. juni 2021
Tid: Start kl. 11, slutt kl. 16.
Sted: Oslo, med et konkurranseområde innenfor en radius på ti km fra Rådhusplassen.
Pris pr. person: 625 kr, per lag 1250 kr.
Passer for alle.

Les mer om konkurransen HER!