Underveis på turen blir du ikke minst kjent med en av hans mest kjente slagere – «I left my heart in San Francisco».

Vil ta trikken

Låten var en enorm slager for artisten, og Bennett kom ofte tilbake til byen i løpet av sin lange karriere. Han dukket til og med opp for å feire gjenoppbyggingen av trikke-systemet. 

En statue av Bennet befinner seg nå på plenen foran Fairmont San Francisco. En kort gate rett ved hotellet er også oppkalt etter ham, og i forlengelsen av det synes et knippe av byens embetsmenn at det var en god idé å dedikere en av de ikoniske, gamle trikkene til sangeren, som sjelden forlot scenen uten å fremføre melodien med tekstlinje «til byen med de små trikkene som tar deg halvveis til stjernene».

LES MER: California dreaming!

San Francisco kommunale transportbyrå har 42 taubaner, hvorav fire er dedikert til enkeltpersoner, inkludert den tidligere baseballspilleren Willie Mays.

– Noen venter spesifikt på denne trikken fordi de ønsker å ta Tony Bennett-trikken, akkurat som alle dem som vi ta vogna tilegnet Willie Mays, som er trikk 24, sier mannen med den norskklingende navnet, Arne Hansen, til nyhetstjenesten AP.

GLEDE: Ordfører Dianne Feinstein og Tony Bennett under feiringen av gjenåpningen av San Franciscos trikkesyetem i 1984.

Hansen er ansvarlig for vedlikehold av trikkene.

Gjorde sangen kjent

Trikk 53 ble bygget i 1907 og var i ferd med å bli restaurert da ideen å dedikere den til Bennett kom opp om. I forlengelsen av utbedringen ble trikken utført i skinnende rødt med blå og hvite detaljer, og har fått plaketter som forklarer sangerens tilknytning til San Francisco.

Spesielt for «Bennetts vogn» er de tradisjonelle «båndene» i begge ender av den, der teksten «Halfway to the Stars, Since 1873» refererer til låten og året byens taubanesystem ble født. Vanlige taubaner har bånd som viser navnene på gatene på rutene.

Dianne Feinstein da hun var ordfører for å skåle for gjenoppbyggingen av kabelsystemet i 1984.

Trikkevognen har også en henvisning til mennene bak melodien, George Cory og Douglass Cross. De hadde flyttet fra San Francisco til Brooklyn på østkysten og lengtet seg tilbake. 

Det var imidlertid ikke før Tony Bennett ble oppmerksom på «I left my heart in San Francisco» at den ble verdenskjent.

Sangen fikk lite oppmerksomhet før Bennett tok tak i den. Han døde i en alder av 96 i fjor sommer, men lever nå på et vis videre på Trikk 53. ©