Nit de l’Art  samler kunstnere og utstillere til en heidundrende kunstfest når arrangementet i år til overmål feirer sitt 25-årsjubileum.

PALMA: Gamlebyen er et trivelig sted, også når det ikke er kunstutstillinger der. (Foto: Bjørn Moholdt)

Gratis adgang

Under det tre dager lange arrangementet blir Palmas historiske bydel omgjort til en stor avantgarde kunstutstilling, med dekorasjoner og kunstverk på bygninger, balkonger, barer og kafeer. 

Til sammen ti gallerier og mer enn hundre kunstnere fra hele verden deltar.

 «Nit de l’Art», som oversatt fra katalansk betyr «kunstkveld», arrangeres hvert år av kunstorganisasjonene Art Palma Contemporani og AIGA, og er innledningen til en ny kunstsesong på Mallorca. 

I år har du i tillegg til utstillingene i gatene 18. september – mellom 18-23 – gratis tilgang til flere av byens museer og gallerier. Der vil du også oppleve ulike forestillinger med musikk og performancekunst. 

Les mer om Palma og Mallorca HER!

Ekstra løft

Andre store kunstbyer som Paris og Toronto byr på lignende tilstelninger, men Palma utmerker seg ifølge arrangøren ved å fokusere spesielt på avantgardekunst og nye kunstneriske trender. 

I år presenteres alt fra malerier og fotografier, til kunstinstallasjoner og skulpturer, og du vil kunne oppleve verker av verdensberømte kunstnere som Joseph Beuys, Stephan Balkenhol, Jörg Immendorff, Katharina Grosse, Markus Lüpertz og Luis Gordillo. I

tillegg vil for første gang  kunstnere som José Dávila, Alicja Kwade, Gregor Hidebrant og Sidival Fila være  representert.

«Nit de l’Art» beskrives som en av de viktigste markeringene for gallerier, museer og kunst på Mallorca, og får med sitt 25-årsjubileum et ekstra løft. De ulike arrangementene foregår som regel om kvelden og natten, men på grunn av Corona-pandemien går arrangementet i år av stabelen på dagtid – unntatt lørdag – når utvalgte museer og gallerier er åpne fra klokken 18 til 23. ©