Den populære restauranten med en stjerne i Michelin-guiden har tidligere ligget i Trondheim, men drar nå til hovedstaden. 

Hyllet

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket skal Credo utvikle et formidlings- og serverings-konsept med «fokus på norsk matkultur, mattradisjoner og kulturhistorie».

– Ved relokaliseringen og samarbeidet med Nasjonalbiblioteket ser vi muligheten for å nå ut til et bredt publikum med kunnskap om norsk matkultur og bærekraft, sier grunnlegger og eier Heidi Bjørkan til Adresseavisen.

I oktober fylte restauranten 25 år. I 2019 ble den tildelt sin første Michelin-stjerne. I den anerkjente guiden ble restauranten hyllet for sin bærekraftige drift, tette kontakt med produsenter og foredlingen av råvarene.

Fornøyd partner

Credo og Nasjonalbiblioteket har inngått en intensjonsavtale, og skal sammen utvikle og spisse konseptet framover. En avtale om drift kommer trolig på plass tidlig i 2024. Planlagt oppstart er satt til sommeren eller høsten neste år.

– Vi er enormt glade for samarbeidet med Credo, sier direktør for kulturformidling Eline Skaar Kleven ved Nasjonalbiblioteket. ©