Den norske ferjeoperatøren Color Line får nå ikke ta med seg passasjerer til og fra den danske havnebyen.

– Restriksjonene ble innført på kort varsel, og innebærer at Color Line er pålagt å stenge ned passasjertrafikken med umiddelbar virkning, opplyser selskapet i en  pressemelding.

Til avisen Fædrelandsvennen sier Color Line at selskapet ikke var forberedt på den nye situasjonen og at det brukte mandagen til å tolke de nye danske reglene.

I første omgang gjelder restriksjonene fram til 3. desember. Godstrafikken får gå som normalt.

Fjord Line påpeker at rederiet ikke har hatt den store passasjertrafikken i det siste, og at personer med samfunnskritiske funksjoner fortsatt kan reise.

Nylig kunngjorde Danmark at landet kvitter seg med rundt 17 millioner av frykt for at en mutert versjon av coronavirus kan redusere effektiviteten av potensielle vaksiner. Fordi ikke bare smitter mink sykdommen mellom seg, men også til mennesker.

Seks land – Danmark, Nederland, Spania, Sverige, Italia og USA – har også rapportert tilfeller av oppdrettsmink infisert med SARS-CoV-2, som er viruset som forårsaker Covid-19. Mink fanger viruset fra mennesker og overfører det til hverandre. I motsetning til hunder, katter og noen andre dyr, som bare får milde symptomer, kan mink bli syk og dø av en infeksjon. ©