Turisme-aktørene på Costa Blanca – som inkluderer Benidorm og Alicante – lever med andre ord i håpet om at reiselivet gradvis kan begynne å re-åpnes etter hvert som som smittetallene går ned og vaksinasjonene begynner å få effekt.

Fra 1. mars til 30. april vil man lage sikre soner på strendene med egne parseller på fire ganger fire meter (16 kvadratmeter), som skal sikre nødvendig avstand til andre.

Det blir ikke mulig å leie verken solsenger eller solbeskyttelse i denne perioden.

Selv om det fortsatt er relativt høye smittetall i Spania er det ikke karantenekrav ved innreise fra Norge, men alle reisende som ankommer landet må fremvise gyldig dokumentasjon på negativ covid-19-test.

Norge er ellers på den spanske listen over europeiske land med høy smitte, men det er bare reisende fra Oslo som må dokumentere negativ test. Øvrige fylker er unntatt på grunn av lave smittetall.

Det er ellers verdt å merke seg de strenge reglene for smittevern, blant annet påbud om munnbind uansett avstand til andre personer. Endringer kan også innføres på kort varsel, og reisende bør sjekke dette bør de drar. 

Spanias statsminister, Pedro Sanchez, støtter for øvrig forslag om vaksinepass.

– Vi må forhindre at hvert land lager sine egne løsninger og vi må forhindre at urimelige situasjoner oppstår. Blant annet må vi sikre personopplysningene, har Sanchez blant annet uttalt.

EUs statsledere har ellers påpekt at inntil videre må alle land være varsomme med å slippe opp restriksjonene for raskt. 

Storbritannia utgjør en stor og viktig gruppe besøkende for de spanske strand-destinasjonene, og det blir trolig fra midten av mai mulig for britiske turister å komme til blant annet Costa Blanca igjen. 

Britene har for øvrig kommet mye lengre i sitt vaksinasjons-program enn de øvrige landene i Europa. ©