Norwegian er med andre ord på rett vei, selv om overskuddet var lavere enn analytikerne hadde ventet. 

Best i Europa

Selskapet økte kapasiteten før sommeren, som førte til at antallet flyvninger var 44 prosent høyere enn i det foregående kvartalet. I mai ble selskapet kåret til Europas mest punktlige flyselskap av analysebyrået Cirium, en tittel Norwegian setter høyt.

– Kvartalet har vist at vi er godt satt opp for å øke kapasiteten og levere solid operasjonell drift som et av de beste flyselskapene på punktlighet og regularitet i Europa, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding.

Under pandemien refinansierte Norwegian selskapet for å unngå konkurs, en prosess SAS gjennomgår nå. Det vært en restart for lavprisselskapet, som praktisk talt et gjeldfritt.

Flere samarbeid

I april, mai og juni reiste 5,6 millioner passasjerer med Norwegian, som er en oppgang fra samme periode i fjor da flyselskapet hadde fem millioner passasjerer.

Norwegian ble nylig tildelt en eksklusiv flyavtale med forsvarssektoren, en milliardkontrakt som innebærer blant annet flere nye ruter. I sommer ble det også kjent at Norwegian kjøper flyselskapet Widerøe.

I 2023 har selskapet også inngått flere partnerskap, blant annet med Norsk e-Fuel, som skal dekke en femdel av Norwegians behov for fossilfritt drivstoff innen 2023. Og i juni gikk selskapet sammen med Strawberry, tidligere Nordic Choice Hotels, for å etablere et felles selskap for ulike fordelsprogrammer. ©