Det var en mann i Texas som forsøkte å snike seg om bord på et fly ved å ta et bilde av en annen passasjers boardingkort. Ifølge myndighetene ble han først oppdaget da flyet ble fullt og han ikke fant et sted å sitte.

Setet opptatt

Wicliff Yves Fleurizard fra George, Texas, ble arrestert etter å ha gått om bord på et Delta Air Lines-fly i Salt Lake City for å fly til Austin i Texas, ifølge føderale påtalemyndigheter i Utah.

Fleurizard skal ha gått ombord på flyet og åpnet døren til et lite rom for nødutstyr. En flyvertinne hjalp ham imidlertid med å komme seg til toalettet foran i flyet.

Etter at alle andre var kommet ombord, flyttet Fleurizard til et toalett bak i flyet. Han kom ut derfra da flyet hadde begynte å taxe til rullebanen og forklarte en lyvertinne at han satt i sete 21F.

Men der satt allerede en jente som reiste alene, og flyvertinnen kunne bekrefte at hun var eieren av billetten.

Kompispass

Etter et raskt søk dukket ikke Fleurizards navn opp som registrert passasjer for flyreisen til Austin «eller noen annen Delta-flyvning for den saks skyld», ifølge erklæringen.

Dermed returnerte flyet til gaten, hvor lovens håndhevere ventet.

Ifølge påtalen viste en gjennomgang av overvåkingsopptak fra boardingområdet at Fleurizard tok bilder av flere passasjerers telefoner og boardingkort når de ikke så det. Deretter brukte han telefonen som boardingkort for å sette seg på flyet.

Det viste seg at en venn hadde gitt Fleurizard et såkalt «kompisplass» for å fly med Southwest Airlines, men to tidligere flyvninger var fulle og han ble ombooket til et fly senere søndag, ifølge politiet.

Det hele endte derimot med at mannen står overfor en siktelse som blindpassasjer. ©