Denne nye delen innenfor Eurobonus-programmet kommer etter nyttår, som innebærer at allerede nå forsvinner CO₂-kompensasjonen flyselskapet har gjort for medlemmene siden 2019.

Poeng-donasjon

Da SAS meldte at de skal ut av Star Alliance og inn i Skyteam, har spekulasjonene vært mange hva som vil skje med Eurobonus-programmet. Ett svar er den nye «grenen» innenfor bonusprogrammet. Fra nyttår skal kundene ha muligheten til å bli en « bevisst reisende», der kundene gis fordeler dersom de gjennomfører ti «trinn» i det nye programmet. 

Et slikt trinn kan være alt fra å reise på biodrivstoff-billetter, donere bonuspoeng til en god sak eller å lære om biodrivstoff, opplyser SAS i en pressemelding.

Kjøper bio-drivstoff

Hvilke fordeler det nye programmet skal gi deg som kunde, er foreløpig ikke kjent. Selskapet skriver at dette vil bli offentliggjort tidlig i 2024. 

Samtidig blir det kjent at SAS fra 1. desember ikke lenger vil CO₂-kompensere flyvninger Eurobonus-medlemmene gjennomfører, noe selskapet har gjort siden 2019.

«Heller enn å kompensere etter flyvningen har funnet sted tror SAS at flyindustrien trenger å fokusere på å redusere de totale utslippene», skriver SAS i meldingen.

I meldingen understreker SAS også at de vil fortsette å redusere sitt klimaavtrykk på alle deler av reisen. I tillegg vil selskapet fra 1. desember begynne å kjøpe biodrivstoff – såkalt SAF – for alle reiser ansatte gjennomfører. ©