Skipet, som etter planen skulle seile til Bahamas denne uken, dro i stedet til New England og Canada 

Håpet på omdirigering

Omdirigeringen av ruten skjedde «på grunn av uvanlig og raskt forverret vær, som ville ha gjort det umulig på trygt vis å nå det sørlige Atlanterhavet fra New York City», sier kommunikasjonssjef  i rederiet MSC Cruises Field Sutton til CNN.

Endringen av ruten siste øyeblikk fikk gjestene til å rase. Lakeya Allen fra Bloomington i delstaten Illinois sier til CNN at hun ble varslet om rutendringen rundt halv åtte fredag kveld, bare timer før hun skulle reise til Chicago med sine tre barn for å ta et tidlig fly til skipet som lå i New York.

– Da jeg fikk varselet om endringen skyndte jeg meg til Walmart for å skaffe familien egnete vinterklær. Jeg tok det jeg kunne, men butikken stengte tidlig den kvelden, så vi måtte bare ta med det vi hadde pakket, som shorts, badedrakter og solkrem, sier Allen.

Om e-posten inneholdt noe informasjon om refusjon eller kreditt sto det ifølge Allen i så fall med liten skrift.

– Jeg håpet de ville omdirigere skipet når vi kom til New York, sier hun til nyhetskanalen.

Gjestene ble gitt valget om å kansellere turen for en fremtidig cruisekreditt når det passer dem eller å seile på den nye reiseruten, sier rederiet i en uttalelse.

Minus 11 grader

«Eneste alternativ ville vært å ta det ekstreme skrittet å kansellere cruiset, og dermed også tusenvis av menneskers ferier. Kompleksiteten i å skaffe havnetillatelser i siste liten for uplanlagte stopp og proviantering av skipet langs den nye ruten, gjorde at en seiling til Canada og New England var det eneste levedyktige alternativet», heter det videre i uttalelsen.

Allen hadde planlagt familiens tur til Bahamas siden februar som en julegave barna, og at hun allerede hadde familie som ventet på dem både på ferieøya og i New York City.

– Jeg ville gjøre noe annerledes i år, og i stedet for å kjøpe gaver skulle vi reise og skape gode minner, sier Allen til CNN.

– Til å begynne med prøvde alle å få mest mulig ut av det, blant annet å hoppe i utendørsbassenget selv om vi var i New York, og det var knapt plussgrader, sier Allen.

Allen og familien tilbrakte de to første dagene av cruiset i Boston, hvor de tilbrakte søndagen på skipet fordi det regnet. Dagen etter gikk de av båten sammen med andre passasjerer for å lete etter gensere og kåper. Da var værmeldingen for neste stopp Port Saint John minus 11 grader. ©