Det er Staten som dekker det overskytende for karantene-oppholdet for de enkelte kommunene, enten ved direkte eller indirekte støtte gjennom kompensasjons-ordninger.

Alle som ikke har et egnet oppholdssted for å gjennomføre ti dagers karantene må på hotell.

– Arbeidsgivere som skal hente arbeidskraft til Norge har ansvar for å innlosjere dem i henhold til karantenereglene, sa justisminister Monica Mæland under en pressekonferanse mandag, og påpeker at reglene er innskjerpet ved at man må ha enerom.

Utgiftene til karantene-oppholdet må dekkes av den enkelte eller arbeidsgiveren. Mæland trekker frem at satsen for privatpersoner er satt lavt, og at man uansett ville måtte ha utgifter til mat og drikke.

Karantenetiden blir ikke forkortet selv om man får en negativ coronatest i løpet av karantenetiden. Både dem som kommer for å besøke familie og dem som kommer til Norge for å jobbe og har en arbeidsgiver som sørger for karantene på enerom kan slippe hotellkarantene.

Regjeringen har for øvrig varslet at reisende fra «røde land» må fremvise attest på negativ Covid-19-test når de ankommer Norge. Den må være tatt innen 72 timer før avreise. Er den ikke negativ, slipper man ikke inn hvis man ikke er norsk eller bor i Norge, opplyser Mæland. ©