Disney er verdens største operatør av fornøyelsesparker. I tillegg er Disney Cruise Lines, med sine fem skip, en betydelig aktør i cruisemarkedet.

Stor inntektsvekst

Det skal ikke stoppe der. Nå skal det store amerikanske konsernet tilby enda mer når det kommer til selskapets reiselivsvirksomhet. Nylig kunngjorde Disney en betydelig utvidelse av virksomheten.

Beløpet på rundt 650 milliarder kroner er nesten det dobbelte av beløpet kjeden har brukt på disse aktivitetene de siste 10 årene, ifølge Disney selv.

– Selskapets finansielle stilling er sterk, som gjør en slik investering mulig, skriver Disney i en pressemelding.

Disney Parks, Experiences and Products, datterselskapet som har ansvaret for driften av konsernets fornøyelsesparker og cruiserederier, har ifølge den samme meldingen hatt en betydelig inntektsvekst etter Corona-pandemien.

Har området klart

Datterselskapet hadde inntekter på nærmere 290 milliarder kroner i 2019. De siste 12 månedene har de vokst til 350 milliarder kroner.

Samtidig mener Disney at det for hver turist som i dag besøker gruppens fornøyelsesparker er det ti eller flere potensielle forbrukere i dag som ikke besøker parkene, og derfor ser man et markedspotensial.

LES MER: Slik erobret Disney Florida – og verden!

Disney har blant annet et utbyggingsklart areal på mer enn fire kvadratkilometer som konsernet har mulighet til å utvide sine aktiviteter på, og som de nå vurderer å ta i bruk.

Noen av selskapets cruiseplaner er allerede på plass, da det tidligere kunngjorde at det vil legge til to skip i regnskapsåret 2025 og et annet i 2026. ©