Flere av de store internasjonale rederiene arbeider med å tilrettelegge for smittefrie cruise i Middelhavet i sommer. Utfordringen ligger i å få passasjerer til de ulike seilingene. 

Privat strand

MSC vil ikke innføre vaksinekrav for sine seilinger, og sier at det vil operere med de samme helse- og sikkerhets-protokollene som det har vært brukt på seilinger siden lanseringen i august 2020, da mer enn 60 000 passasjerer reiste med dem.

Gianni Onorato, administrerende direktør i MSC Cruises, sier i en uttalelse at seilingene gjenspeiler hvilke europeiske destinasjoner og havner som forventes å være åpne i sommer, «slik at gjestene har tillit til at de kan bestille turer med oss». Han uttrykte også tillit til at MSC i løpet av de neste ukene vil legge flere skip på reiseruter i Europa, spesielt i Spania og Frankrike, ettersom flere havner åpnes igjen.

– For å gjøre det enklere og tryggere for våre gjester å komme til skipene våre nærmere der de bor legger vi opp til flere havner for ombordstigning, sier Onorato. 

Bare i Middelhavet vil MSC Cruises tilby opptil 15 ulike ombordstignings-havner.

Tre skip vil tilby seilinger fra det vestlige Middelhavet til Italia og Malta, inkludert MSC Grandiosa som har seilt syv-dagers cruise i Italia og Malta. Det legges også opp til turer ut fra Barcelona og Valencia i Spania så snart disse havnene er tilgjengelige.

Første mai starter MSC Seaside ut fra Genova i Italia, som inkluderer anløp i nye MSC-havner i Syracuse på Sicilia, og en «privat strandopplevelse» Taranto i Puglia. Denne seilingen vil etterhvert inkludere Marseille i Frankrike når det blir mulig.

I norske fjorder

MSC Seashore, som er under bygging og forventes å være i drift i slutten av juli, vil tilby middelhavscruise fra 1. august til 31. oktober, med syv-dagers turer i Italia, Malta, Spania og Frankrike, før de sendes over til Miami i november for rutene i Bahamas og Karibia.

MSC legger også opp til cruiseturer med tre skip i det østlige Middelhavet. De vil anløpe Italia, Hellas, Kroatia og Montenegro, med ombordstignings-havner i Trieste, Venezia og Bari, samt Athen. 

MSC Orchestra får lansering 5. juni, MSC Splendida 12. juni og MSC Magnifica 20. juni.

MSCs nyeste skip, MSC Virtuosa, seiler i sin første sesong i Storbritannia – åpent kun for briter.

MSC planlegger videre å basere tre av sine skip i Tyskland, men sesong-oppstarten der er forsinket til 15. juni på grunn av usikkerheten knyttet til gjenåpningen av lokale havner. De tre skipene skal etter planen tilby syv-dagers cruise og lengre reiseruter enten til de norske fjordene eller de baltiske hovedstedene, med MSC Seaview i Kiel fra 19. juni, MSC Preziosa fra Hamburg 21. juni og MSC Musica fra Warnemunde 20. juni. ©