Det er den dyreste ombyggingen i eiendomsbaron og gårdeier Christian Ringnes’ historie. Hans selskap Eiendomsspar eier 127 år gamle Holmenkollen Park hotell sammen med Rica Eiendom.

SANATORIUM: De kjente bygget i dragestil ble etablert som sanatorium i 1894.

Det staselige hotellet delvis i dragestil sto ferdig i 1894, som Holmenkollen Sanatorium. 20 år senere ble det gjort om til hotell og fikk navnet Holmenkollen Turisthotell

I 1982 var det navnebytte igjen, til dagens Holmenkollen Park.

Det tidligere sanatoriet anses som et av hovedverkene innen norsk dragestil, og er i stor grad det vi i dag arkitektonisk forbinder med hotellet, som har stått tomt under hele Corona-pandemien. Nå skal det altså renoveres – for hele 280 millioner kroner.

– Så dyrt har vi aldri bygget om noen gang, bekrefter Christian Ringnes overfor økonominettstede E24.

Forrige oppussing var i forbindelse med ski-VM i 2011. Hoteller renoveres normalt innenfor en syklus av hvert tiende år. Større oppussinger skjer hvert 25. år, mens de tyngste «løftene» skjer hvert 50. år.

– Det er her vi er nå, bekrefter Ringnes.

Hotellets mest kjente del, Dragebygget, utvides med 29 rom, resepsjonen blir helt ny og kjøkkenet skal flyttes og gjøres om. I tillegg skal mange av rommene pusses opp, og det blir et nytt fitness-senter. Holmenkollen Park skal også bygningsmessig knyttes tettere opp mot ski- og sykkel-aktiviteter.

Hotellet skal holdes stengt under hele oppussings-perioden. Det skjer i en periode med lavere etterspørsel.

Hotelldelen i dragestil er ifølge eierne «perlen» i hotellet, der de 29 nye rommene kommer. Til sammen med de nye suitene får hotellet 373 rom når oppussingen er ferdig.

Holmenkollen Park hotell hadde et betydelig oppussingsbehov, og problemene i kjølvannet av pandemien har gjort det omtrent umulig for en hotellkjede som Scandic å finansiere denne typen investeringer. Det er det imidlertid eierne bak som står for. Planene var klare før 2020, og at Ringnes og co nå velger å satse tror de vil betale seg når markedet åpner opp igjen.

– Dette blir et hotell som vil skille seg og treffe enda flere markeder, sier en takknemlig administrerende direktør Asle Prestagard i Scandic til E24. ©