Det er ni år siden sist det gikk en SAS-flyvning den veien. Foreløpig skal den gå til og med 29. mars 2024. 

Stolte tradisjoner

SAS skal fly tre ganger i uken med en 300-seters Airbus A350-900, og rutetabellen er lagt opp slik at det er nattflyvning begge veier. Det skal være optimalt for en flytur som varer i nesten 11 timer.

– Bangkok-ruten vil tilby et perfekt inngangspunkt til det bredere Thailand og Asia og er en fantastisk mulighet for både forretnings- og fritidsreisende, mener kommersiell direktør i SAS Paul Verhagen.

LES MER: Verdens største gatekjøkken!

SAS har stolte tradisjoner i forhold til Bangkok-ruten, da selskapet allerede i 1949 kunne tilby flyreiser fra København til den thailandske hovedstaden. Den gang varte flyturen i en firemotors Douglas DC-4 Skymaster 36 timer, i på en sløyferute med tekniske mellomlandinger i Zürich, Roma, Damaskus, Karachi og Calcutta.

Tre ruter til Asia

Thai Airways, som flyr mellom København og Bangkok hele året, tok først på vingene i juni 1972 med ruten til København. Denne flyvningen kom i stand gjennom et nært samarbeid med SAS, som i 1960 var fødselshjelper for det thailandske flyselskapet.

Selv om de to selskapene per i dag er medlemmer av Star Alliance, er de nå i direkte konkurranse i trafikken mellom København og Thailand. Den konkurransen forventes å øke når SAS som forventet forlater Star Alliance til fordel for Sky Team.

Med ruten til Bangkok kan SAS tilby tre ruter til Asia med til sammen ni ukentlige avganger i det kommende vintertrafikkprogrammet.

SAS flyr også tre ganger i uken til Shanghai og Tokyo-Haneda.Før Corona-pandemien tilbød SAS totalt opptil 26 ukentlige avganger fra København til Beijing, Hong Kong, Shanghai og Tokyo. ©