Oktoberfest er en mer enn 200 år gammel tradisjon i tyske Bayern. Med årene har den spredt seg over hele verden, ikke minst til USA.

Feiringen er nært knyttet til ølbrygging, og er tradisjonelt begrenset til 16 dager i september og første uken oktober. Opprinnelig var det en fest til ære for ekteskapet mellom Bayerns kronprins Ludwig og prinsesse Therese.

Det er lenge siden. Med årene har Oktoberfest i München utviklet seg til verdens største folkefest, og spredt seg til andre deler av verden der det bor tyskere. Ikke minst til USA – som har en stor befolkning av tysk opprinnelse.

Selv om ingen slår originalen gjør Anaheim Brewery så godt de kan ved å strekke den ut i tid. Etter 20 år i det amerikanske forsvaret hoppet ekteparet Barbara og Greg Gerovac av, og satset på ølbrygging. De lærte seg faget i ulike mikrobryggerier, inntil de i 2010 fant ut at det var på tide å forsøke seg på egen hånd.

I 2011 åpnet de Anaheim Brewery i Anaheims Packing District, i et nedlagt bilverksted. Da hadde det tradisjonsrike bryggeriet ligget nede siden forbudstiden inntrådte i 1920.

Barbara og Greg arrangerer både ølsmaking og omvisninger i bryggeriet, gjerne i lederhosen og lange tradisjonelle skjørt. Utenfor i den hundre seter store «biergarten» er det både titt og ofte et lokalt ompa-orkester som sørger for underholdningen.

På menyen står en rekke typer øl, fra Anaheim Hefeweizen (hveteøl) til klassikeren Anaheim 1888.

Bockøl og IPA er andre øltyper i sortimentet.

For Anaheim 1888 vant håndverks-bryggeriet i California Craft Brewers Cup 2019, av 1266 deltakere.

Det er for øvrig rundt 15 mikro-bryggerier i Anaheim alene, 35 i hele Orange County. Et par andre vi herved anbefaler i Anaheim er Bruery Terreux, Unsung Brewing Company og Beechwood Brewing Company.